Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street μετά τα κινεζικά στοιχεία

Μικρά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες μετά τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Στο 3,83% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί το αργό και ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street μετά τα κινεζικά στοιχεία

Ήπια άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τα ισχυρά κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές και ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,08% στις 34.539 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,4% στις 14.169 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 4.508 μονάδες. 

H Τesla θα ανακοινώσει αποτελέσματα την Τετάρτη, ενώ η Bank of America, η Morgan Stanley, η Goldman Sachs και το Netflix θα δημοσιεύσουν τα στοιχεία για τα κέρδη δευτέρου τριμήνου αργότερα μέσα στην εβδομάδα. 

Από τις 30 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα από την Παρασκευή, το 80% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

Oι τρεις δείκτες ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα με κέρδη πάνω από 2%, αφότου ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρείχε περαιτέρω ενδείξεις για μείωση του πληθωρισμού, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα αποφασίσει σύντομα να βάλει τέλος στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1% στα 74,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,5% στα 1.954 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,83%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v