Wall Street: Ήπια άνοδος εν αναμονή θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων

Θετικό κλίμα και προσγειωμένες κινήσεις μετά τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Στο 3,8% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί το αργό και ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Wall Street: Ήπια άνοδος εν αναμονή θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων

Ήπια άνοδο σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τα ισχυρά κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Παράλληλα, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό απ' ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,22% στις 34.585 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,93% στις 14.244 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,39% στις 4.522 μονάδες. 

H μετοχή της Τesla, που θα ανακοινώσει αποτελέσματα την Τετάρτη, σημείωσε άνοδο 8%. Η Bank of America, η Morgan Stanley, η Goldman Sachs και η Netflix θα δημοσιεύσουν τα στοιχεία για τα κέρδη δευτέρου τριμήνου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Από τις 30 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα από την Παρασκευή, το 80% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

Oι τρεις δείκτες ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα με κέρδη πάνω από 2%, αφότου ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρείχε περαιτέρω ενδείξεις για μείωση του πληθωρισμού, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα αποφασίσει σύντομα να βάλει τέλος στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. 

Η Wall Street αναμένει, ωστόσο, μια σεζόν με χαμηλότερα κέρδη. Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση άνω του 7% στα κέρδη του S&P 500 σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το FactSet.

Αυτή η εβδομάδα εγκαινιάζει επίσης την «περίοδο blackout» της Fed ενόψει της συνεδρίασης του Ιουλίου. Οι traders δίνουν σχεδόν 97% πιθανότητες η κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια αυτόν τον μήνα, μετά την παύση των αυξήσεων τον Ιούνιο, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME.

«Πιστεύω ότι η αγορά είναι υπερευχαριστημένη με το αποπληθωριστικό σενάριο ήπιας προσγείωσης», δήλωσε ο Ed Yardeni, πρόεδρος της Yardeni Research στο «Squawk Box» του CNBC. «Σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό ότι βρισκόμαστε σε μια κυλιόμενη ύφεση. Τώρα νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια κυλιόμενη ανάκαμψη».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολίσθησε 1,74% στα 74,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,30% στα 1.958 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε οριακά έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύθηκε ελαφρώς της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώθηκε στο 3,8%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v