Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση του πετρελαίου στήριξε την άνοδο στη Wall

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος που επέδειξαν προς το τέλος της συνεδρίασης οι επενδυτές, καλωσορίζοντας τη νέα υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, ωστόσο παρέμειναν επιφυλακτικοί στις δηλώσεις του Άλαν Γκρίνσπαν για την επιτοκιακή πολιτική της Fed. Με μικρά κέρδη έκλεισε η Ευρώπη.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος που επέδειξαν προς το τέλος της συνεδρίασης οι επενδυτές καλωσορίζοντας τη νέα υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, ωστόσο παρέμειναν επιφυλακτικοί στις δηλώσεις του Άλαν Γκρίνσπαν για την επιτοκιακή πολιτική της Fed. Με μικρά κέρδη έκλεισε η Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές του μαύρου χρυσού διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα ύστερα από τις εκτιμήσεις του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, που κάνουν λόγο για υποχώρηση των τιμών του nymex μέχρι και τα 36,20 δολάρια το βαρέλι στο τρίτο τρίμηνο του 2004, ως αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ.

Το nymex διαμορφώθηκε κοντά στα 37 δολάρια το βαρέλι, και το brent κοντά στην τιμή των 36 δολαρίων ανά βαρέλι.

Παράλληλα, αρνητική πορεία κατά 1% ακολούθησε η Texas Instruments, καθώς αναβάθμισε μεν τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία, περικόπτωντας ωστόσο προηγούμενες προβλέψεις της σχετικά με τα έσοδα.

Υψηλότερα κινήθηκε η Alcoa, μετά από την αναβάθμισή της σε outperform από peer perform, από την Bear Sterns, κατά 1,7% ενισχύθηκε η IBM και κατά 1% η McDonalds.

Από την πλευρά, ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας μέσω δορυφόρου σε συνέδριο στο Λονδίνο, σχολίασε πως η Fed θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να πολεμήσει τον πληθωρισμό, χωρίς να αποκλείει περισσότερο επιθετικές κινήσεις στην επιτοκιακή πολιτική.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 6,16 δολάρια με απώλειες 1,91%, ο ΟΤΕ υποχώρησε 1,68% στα 6,42 δολάρια και η 3Ε έκλεισε στα 25,72 δολάρια με πτώση 0,27%.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10432,52 μονάδες με κέρδη 0,40%, άνοδο 0,14% στις 2023,53 μονάδες κατέγραψε ο Nasdaq, ενώ και ο S&P σημείωσε άνοδο 0,15% στις 1142,12 μονάδες.

O FTSE 100 έκλεισε στις 4504,8 μονάδες με άνοδο 0,29%, κέρδη 0,03% σημείωσε ο DAX στις 4018,95 μονάδες, ενώ αντίστοιχη ήταν και η άνοδος στον CAC 40, στις 3723,46 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v