Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Goldman συνεχίζει να πιέζει την Wall

Η υπόθεση των κατηγοριών κατά της Goldman για απάτη εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στην Wall, ελαχιστοποιώντας την θετική επίδραση από τα καλά αποτελέσματα της Citi. Πιέσεις στον αεροπορικό κλάδο. Πτώση ευρωαγορών. 

Η υπόθεση των κατηγοριών κατά της Goldman Sachs για απάτη εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ελαχιστοποιώντας την θετική επίδραση από τα καλά αποτελέσματα της Citigroup και την ευνοϊκή στατιστική ανακοίνωση της η μέρας.

Η κρίση του αεροπορικού κλάδου στην Ευρώπη συνεισφέρει στο επιφυλακτικό κλίμα και οι κινήσεις των βασικών δεικτών της Wall Street διαμορφώνονται μικτές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 11.028 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,15% στις 1.190 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,39% στις 2.471 μονάδες.

Η μετοχή της Goldman Sachs διολίσθησε σχεδόν 13% την Παρασκευή, όταν η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε κατηγορίες κατά της τράπεζας για εξαπάτηση σχετικά με παράγωγο που πούλησε σε ευρπαίους επενδυτές. Ο τίτλος υποχωρεί σήμερα περί το 1%.

Η Citigroup αντέδρασε με άνοδο 4,6% στην ανακοίνωση κερδών 15 σεντς ανά μετοχή.

Αποτελέσματα α΄τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Halliburton και η Eli Lilly καθώς και, μετά το κλείσιμο της αγοράς, η ΙΒΜ. Η Halliburton ενισχύεται 0,4% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 45% ενώ η Eli Lilly μειώνεται 1,5% μετά την πτώση κερδών 5% στο α΄τρίμηνο.

Οι έντονες πιέσεις στους κλάδους αεροπορικών επιχειρήσεων της Ευρώπης μεταδίδονται και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ειδικά μετά την ακύρωση κάποιων πτήσεων της Air Canada και της Continental Airlines. Οι μετοχές των δύο εταιριών εμφανίζουν πτώση περί το 4%.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,25% στις 5.729 μονάδες, ο DAX 0,33% στις 6.160 μονάδες, ενώ ο CAC 0,43% χαμηλότερα στις 3.969 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v