Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Citigroup έδωσε πνοή στη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup κατάφεραν να κρατήσουν σε θετικό έδαφος Dow και S&P, στον απόηχο των κατηγοριών για απάτη κατά της Goldman Sachs. Πτώση για Nasdaq.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup κατάφεραν να κρατήσουν σε θετικό έδαφος Dow και S&P, στον απόηχο των κατηγοριών για απάτη κατά της Goldman Sachs. Πτώση για Nasdaq. Απώλειες στις ευραγωρές.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους Dow και S&P καθώς η Citigroup ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α΄τριμήνου, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 4,4 δισ. δολάρια έναντι ζημιών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Κέρδη 7% για τη μετοχή της Citigroup και 0,8% για τη Wells Fargo.

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι δείκτες σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης δέχτηκαν σημαντικές πιέσεις- ιδιαίτερα ο τραπεζικός κλάδος- στον απόηχο των βαρύτατων κατηγοριών της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς για απάτη των επενδυτών από τη Goldman Sachs.

Ωστόσο η μετοχή της Goldman Sachs αντέδρασε σήμερα ανοδικά 1,5% μετά την βουτιά 13% την Παρασκευή.

Παράλληλα, ισχυρές πιέσεις εκδηλώθηκαν και στους τίτλους των αεροπορικών εταιριών καθώς η τέφρα από το Ισλανδικό ηφαίστειο έχει ακυρώσει πολλές πτήσεις πέρα από την Ευρώπη και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Πτώση 3,2% για την μετοχή της Continental Airlines.

Σημειώνεται ότι σχεδόν το 25% των εισηγμένων εταιριών στον S&P αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα Q1 εντός της εβδομάδας. Μεταξύ αυτών μετά το πέρας της συνεδρίασης αποτελέσματα θα ανακοινώσει και ο τεχνολογικός κολοσσός IBM. Οι αναλυτές αναμένουν τα κέρδη ανά μετοχή να ανέλθουν στο 1,93 δολ. έναντι 1,7 δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, ο σύνθετος οικονομικός δείκτης που καταρτίζει το ιδιωτικό ινστιτούτο ερευνών Conference Board, αυξήθηκε 1,4% τον Μάρτιο σημειώνοντας άνοδο για 12ο διαδοχικό μήνα.

Πτώση 1,4% για το πετρέλαιο, με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 81,4 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 0,4% στα 26,5 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 4,2% στα 3,46 δολάρια. Απώλειες 1,7% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 5,82 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 11.094,47 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,45% στις 1.197,52 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,05% στις 2.480,11 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,25% στις 5.729 μονάδες, ο DAX 0,33% στις 6.160 μονάδες, ενώ ο CAC 0,43% χαμηλότερα στις 3.969 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v