Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας: Όλα ανοιχτά για το νόμο Κατσέλη

«Έχουμε μια ολιστική αντιμετώπιση στο φαινόμενο... Στόχος ένα συνολικό νομικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της κρίσης και θα αντιμετωπίζει θετικά το επιχειρείν» , υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Ν. Δένδιας. Τι είπε για τη διάθεση στοιχείων από Τειρεσία.

Δένδιας: Όλα ανοιχτά για το νόμο Κατσέλη

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και της κατάργησης ή σαρωτικών αλλαγών στο νόμο Κατσέλη, άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας.

Σε ερώτηση του Euro2day.gr εάν στις σκέψεις του υπουργείου είναι η κατάργηση του νόμου από το 2016, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε καμία λογική κατάργησης ή επικύρωσης νομοθετημάτων που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση. Έχουμε μια ολιστική αντιμετώπιση στο φαινόμενο. Από εκεί και πέρα είναι αυτονόητο ότι ο Έλληνας πολίτης που υπήρξε θύμα της κρίσης χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος πρέπει να προστατευθεί.»

Σημειώνοντας παράλληλα ότι «στο πλαίσιο της ολιστικής αντίληψης που έχει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη, εάν υπάρξουν νησίδες που μένουν ακάλυπτες, θα καθίσουμε και θα το συζητήσουμε».

Όπως είπε ο ίδιος, η προσέγγιση της κυβέρνησης στα θέματα αυτά -σ.σ. αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια- δεν είναι θέματα κατάργησης ή μη κατάργησης νόμων και διατάξεων. Το θέμα είναι, είπε ο υπουργός, να δημιουργήσουμε ένα συνολικό νομικό πλαίσιο το οποίο θα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της κρίσης και δεύτερον, θα αντιμετωπίζει θετικά το επιχειρείν, τη στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση.

Το νομοθέτημα για τα κόκκινα δάνεια είναι ένα νομοθέτημα αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων, σημείωσε ο ίδιος. Άλλο νομοθέτημα είναι το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων, καθώς και το πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών.

Σε ότι αφορά στην επ' αμοιβή διάθεση στοιχείων από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ο υπουργός σχολίασε ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει και δεύτερη ευκαιρία. "Το ερώτημα δεν είναι η τήρηση των στοιχείων ή ποιών στοιχείων, αλλά πώς γίνεται η εκμετάλλευση των στοιχείων αυτών, δεδομένου ότι η χώρα χρειάζεται κατ' ελάχιστον 100.000 νέες επιχειρήσεις για να αρχίσει να ξεπερνά το πρόβλημα της ανεργίας" επεσήμανε ο ίδιος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v