Λαφαζάνης: Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε τη ΔΕΠΑ

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΠΑ. Δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος» δηλώνει ο Π. Λαφαζάνης. Αντίθετη η κυβέρνηση για τα ορυχεία χρυσού της Χαλκιδικής. Πιο συντηρητική στάση για ΔΕΣΦΑ.

Λαφαζάνης: Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε τη ΔΕΠΑ

Την ακύρωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο Reuters. 

"Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος", ξεκαθάρισε ο υπουργός, βάζοντας τέλος στα σχέδια πώλησης του 65% της εταιρίας.

Ο υπουργός αντιτάχθηκε και στην επένδυση των ορυχείων χρυσού από την καναδέζικη Eldorado Gold στη Χαλκιδική. "Είμαστε απολύτως ενάντιοι και θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας", υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Ωστόσο, υιοθέτησε πιο συντηρητική στάση αναφορικά με την πώληση του ΔΕΣΦΑ στη Socar του Αζερμπαϊτζάν, η οποία έχει συμφωνηθεί από το 2013. Όπως είπε, η κυβέρνηση θα ενεργήσει μετά τις αποφάσεις της Κομισιόν, η οποία διερευνά αν το deal παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού.

"Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Κομισιόν και θα αποφασίσουμε τις δικές μας κινήσεις", υπογράμμισε ο υπουργός.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v