Συνάντηση Τσακαλώτου με Καραμούζη-Καραβία για τα κόκκινα δάνεια

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων και οι επικεφαλής της τράπεζας ενημέρωσαν τον υπουργό Οικονομικών για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ που διενεργεί η τράπεζα.

Συνάντηση Τσακαλώτου με Καραμούζη-Καραβία για τα κόκκινα δάνεια

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είχαν πριν από λίγο ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης (φωτ. δεξιά) και ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων και οι επικεφαλής της τράπεζας ενημέρωσαν τον υπουργό Οικονομικών για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ που διενεργεί η τράπεζα (πρόκειται για την πρώτη τιτλοποίηση που πραγματοποιείται από ελληνική τράπεζα) αλλά και για το ιταλικό μοντέλο μείωσης των NPEs το οποίο βασίστηκε εξ ολοκλήρου στο εργαλείο τιτλοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δρομολογήσει με σύμβουλο την JP Morgan τη δημιουργία μιας εταιρείας ειδικού σκοπού (Asset Protection Scheme) μέσω της οποίας ,με βάση την πρόταση του ΤΧΣ οι τράπεζες θα μπορούν να τιτλοποιήσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 15-20 δισ. ευρώ.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει επαφές κατά μόνας με όλες τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v