Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχωρά στην απόκτηση του κτήματος Φιξ

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι όλη αυτή η έκταση να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης και για την ανάπτυξη μόνο συναφών δραστηριοτήτων.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχωρά στην απόκτηση του κτήματος Φιξ

Σταθερά προς την υλοποίηση του σχεδίου για την απόκτηση των 27 στρεμμάτων του κτήματος Φιξ και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Πάρκο, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Έτσι, μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ελήφθη και η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την «κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου επί της λεωφόρου Ηρακλείου (Κτήμα ΦΙΞ)», η οποία ήταν προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η διαδικασία.

Όπως είχε αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος της δημοτικής Αρχής είναι όλη αυτή η έκταση να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης και για την ανάπτυξη μόνο συναφών δραστηριοτήτων.

«Με σταθερά βήματα προχωράμε στην υλοποίηση της πιο μεγάλης, ίσως, απαίτησης που είχαν ποτέ η πόλη και οι πολίτες της. Να κάνουμε το κτήμα Φιξ δικό μας, να ανοίξουμε τις πόρτες του για τους Ηρακλειώτες και να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο που θα έχει ποτέ το Ηράκλειο», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος και πρόσθεσε: «Είναι μια διαδρομή που χρειάζεται αρκετές στάσεις, δυστυχώς μπόλικη γραφειοκρατία, έχουμε όμως κάνει την αρχή, έχουμε το σχέδιο, έχουμε το πρόγραμμα για να οδηγήσουμε την υπόθεση σε ευτυχή κατάληξη».

Και κ. Μπάμπαλος κατέληξε: «Τις προθέσεις μας τις ξεκαθαρίσαμε από την αρχή και τις διατυπώνουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Το κτήμα Φιξ θα γίνει πάρκο, χώρος πρασίνου, πολιτισμού, ιστορίας της πόλης και μόνον αυτό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v