Λίφτινγκ στο Παρακαταθηκών & Δανείων με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Το έργο που θέτει σε διαβούλευση η Κοινωνία της Πληροφορίας. αφορά το Πληροφοριακό Σύστημα Οικονομικής και Λογιστικής Διαχείρισης και Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων.

Λίφτινγκ στο Παρακαταθηκών & Δανείων με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Την επόμενη μέρα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σχεδιάζει η Κοινωνία της Πληροφορίας η οποία έθεσε σε δημόσια Διαβούλευση έργο που αγορά το νέο εξελιγμένο και προηγμένο πληροφοριακό σύστημα που θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας και εξυπηρέτησης.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων Λογιστικής και  Οικονομικής Διαχείρισης, καθώς και αυτού για την Διαχείριση του Προσωπικού, τα οποία  χρησιμοποιούνται σήμερα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με ένα ενιαίο και  ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες του Ταμείου  για  την πλήρη παρακολούθηση των οικονομικών και διοικητικών υποθέσεων που χειρίζεται καθώς και  του προσωπικού του.

Η διαδικασία διαβούλευσης θα διεξαχθεί μέσω του Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.promitheus.gov.gr, για χρονικό διάστημα  δεκαπέντε (15) ημερών από την ανάρτηση του Τεύχους Διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ προς Διαβούλευση.

Συνοπτική Περιγραφή φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης

Οι βασικοί στόχοι του «Πληροφοριακού Συστήματος Οικονομικής και Λογιστικής  Διαχείρισης» είναι η  αποτελεσματική διασύνδεση του με όλες τις υφιστάμενες τοπικές εφαρμογές που  παράγουν λογιστικά αποτελέσματα και άντληση των σχετικών λογιστικών πληροφοριών. και η πρόβλεψη πλήρους διασύνδεσής του με το ΟΠΣ που πρόκειται να αντικαταστήσει τις  παραπάνω υφιστάμενες εφαρμογές για την άντληση των σχετικών λογιστικών  πληροφοριών.

Παράλληλα άλλοι στόχοι είναι:

  • Η πρόβλεψη πλήρους διασύνδεσής του με DMS για την αποθήκευση, ανάκληση και  παρακολούθηση των παραστατικών που εκδίδονται,
  • Η έκδοση των παραστατικών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4727/2020 περί Έκδοσης Ηλεκτρονικών Δημοσίων Εγγράφων, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ΠΔ 471/1975, όπως ισχύει,
  • Η λογιστική αποτύπωση και παρακολούθηση των εργασιών του Τ.Π. & Δ. στο σύνολό τους μέσω της παραπάνω άντλησης λογιστικών πληροφοριών, της καταγραφής όλων των  λογιστικών κινήσεων του Τ. Π. & Δ., της τήρησής τους σε αυτόνομη και ασφαλή βάση  δεδομένων, της συγκέντρωσης αυτών σε λογαριασμούς και ομάδες λογαριασμών καθώς και  οποιασδήποτε άλλης μορφής επεξεργασία.
  • Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών οικονομικής και λογιστικής διαχείρισης.
  • Η βελτίωση και η αυτοματοποίηση της παραγωγής χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.
  • Η δυναμική εναρμόνιση με τα ισχύοντα λογιστικά πρότυπα.
  • Η δυναμική εναρμόνιση με τις σημαντικές τροποποιήσεις (εφόσον αυτές έχουν ήδη τεθεί  έως την παράδοση του έργου) ή η δυνατότητα δυναμικής εναρμόνισης με τις τροποποιήσεις  (εφόσον αυτές δεν έχουν ήδη τεθεί έως την παράδοση του έργου) που θα εισαχθούν στο  υφιστάμενο λογιστικό σχέδιο των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης (ΦΓΚ).

Το «Πληροφοριακό Σύστημα Οικονομικής και Λογιστικής Διαχείρισης» θα  υλοποιηθεί μέσω εκπόνησης μελέτης εφαρμογής, την Αξιολόγηση υφιστάμενης κατάστασης και αναγκών της Υπηρεσίας συνολικά και των  επιμέρους Δ/νσεων και Τμημάτων, την Μελέτη Ασφάλειας και Προστασίας Ιδιωτικότητας, προμήθειας Λογισμικού και Αδειών Χρήσης και την Παραμετροποίηση του «Πληροφοριακού Συστήματος Οικονομικής και Λογιστικής  Διαχείρισης» με βάση τα παραπάνω ευρήματα, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις  ανάγκες της Υπηρεσίας και παροχή της δυνατότητας τροποποίησης της  παραμετροποίησης εφόσον υπάρξουν αλλαγές.

Επίσης περιλαμβάνει:

  • Υπηρεσίες Μετάπτωσης Δεδομένων.
  • Υπηρεσίες Εκπαίδευσης
  • Υπηρεσίες Τεχνικής Υποστήριξης
  • Προμήθεια & παραμετροποίηση.
  • Πιλοτική και δοκιμαστική λειτουργία συγχρόνως με την υφιστάμενη εφαρμογή Horizons και  σύγκριση των παραγόμενων αποτελεσμάτων μεταξύ των δύο εφαρμογών ώστε να  εξασφαλιστεί η ορθότητα των αποτελεσμάτων που παράγονται από το νέο σύστημα, πριν  τη θέση αυτού σε παραγωγική λειτουργία
  • Θέση σε παραγωγική Λειτουργία
  • Υπηρεσίες Εγγύησης και Συντήρησης

Οι βασικοί στόχοι του «Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων  (HRMS)» είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου διαχείρισης των εσωτερικών διαδικασιών της  Υπηρεσίας καθώς και η προμήθεια και θέση σε λειτουργία ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος  διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει και περιοχή  εξυπηρέτησης εργαζομένων (employee portal) με λειτουργίες όπως ηλεκτρονική υποβολή  και έγκριση αδειών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v