Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Πούλησε το 40% της κυπριακής θυγατρικής Diakinisis

Το 40% της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd, 100% θυγατρική της Elgeka Cyprus Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών 3rd Party Logistics στην Κύπρο, απέκτησε η εταιρία C.A. Papaellinas Ltd, έναντι 207.491,56 ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Πούλησε το 40% της κυπριακής θυγατρικής Diakinisis
H ΕΛΓΕΚΑ ενημερώνει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 υπεγράφη συμφωνητικό μεταξύ των θυγατρικών της, Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd και Elgeka Cyprus Ltd και της εταιρίας C.A. Papaellinas Ltd, ώστε η τελευταία να αποκτήσει το 40% της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd, 100% θυγατρική της Elgeka Cyprus Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών 3rd Party Logistics στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία η C.A. Papaellinas Ltd απέκτησε το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd με την έκδοση 200 νέων συνήθων μετοχών επ' ονόματί της, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη υπέρ το άρτιο (at premium), με τιμή αγοράς το ποσό των 207.691,56 ευρώ, ενώ η τελευταία ενέγραψε το ποσό των 207.491,56 ευρώ στο share premium account της, μετά από παραίτηση της Elgeka Cyprus Ltd από το δικαίωμα προτίμησης για την απόκτηση των νέων μετοχών.

Κατόπιν των ανωτέρω, το νέο μετοχικό κεφάλαιο της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd ανέρχεται συνολικά σε 500 ευρώ διαιρούμενο σε 500 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη, το δε εγγεγραμμένο ποσό υπέρ το άρτιο (at premium) στο share premium account αυτής ανέρχεται συνολικά σε 937.191,56 ευρώ, ενώ στη νέα μετοχική της σύνθεση συμμετέχουν εφεξής οι εταιρίες Elgeka Cyprus Ltd και C.A. Papaellinas Ltd με ποσοστά συμμετοχής 60% και 40% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρία C.A. Papaellinas Ltd, με εργατικό δυναμικό 400 ατόμων, αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς οργανισμούς στην Κύπρο όντας πρωτοπόρος στην εισαγωγή και διανομή καταναλωτικών, καλλυντικών, χαρτικών και φαρμακευτικών προϊόντων, όπως και προϊόντων φυσικής διατροφής.

Στρατηγική επιδίωξη του νεοσύστατου μετοχικού σχήματος, σύμφωνα με την ΕΛΓΕΚΑ, είναι η εκμετάλλευση του know-how του ομίλου της στον τομέα παροχής 3PL υπηρεσιών, όπως αυτό τεκμαίρεται από τη συμμετοχή του στην Νο 1 εταιρία του κλάδου στη Ελλάδα, ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε., σε συνδυασμό με την ηγετική τοπική παρουσία της C.A. Papaellinas Ltd, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία του νέου market leader στην αγορά 3PL υπηρεσιών στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v