Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το ΔΣ της MIG

Αύξηση κεφαλαίων κατά 300 εκατ. ευρώ αποφάσισε αιφνιδιαστικά το ΔΣ της MIG έχοντας έγκριση προηγούμενης συνέλευσης. Δημόσια πρό(σ)κληση προς την KKR να συμμετάσχει, αλλά και άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τρίτους μεγάλους επενδυτές, όπως η Fortress.

Αύξηση 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το ΔΣ της MIG

Ακαριαία ήταν η αντίδραση του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Investment Group, μετά από όσα έχουν δημοσιοποιηθεί από το Euro2day.gr αλλά και την ίδια την Τράπεζα Πειραιώς, σε σχέση με τη συμφωνία Πειραιώς - KKR, καθώς έλαβε απόφαση για την άμεση πραγματοποίηση αύξησης κεφαλαίου ύψους 300 εκατ. ευρώ, με βάση εξουσιοδότηση προηγούμενης συνέλευσης.

Παρότι η αύξηση θα είναι υπέρ των παλαιών μετόχων, η κίνηση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα:

-Πρό(σ)κληση προς την Πειραιώς και την KKR να «δείξουν τα λεφτά», όπως λένε οι Αγγλοσάξονες, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση προβλέπεται να υπάρξει διαπραγμάτευση «κατά προτεραιότητα» με την KKR, για να συμμετάσχει στην αγορά των αδιαθέτων που θα προκύψουν, δεδομένης και της συγκυρίας.

- Σαφέστατο άνοιγμα σε άλλους ενδιαφερόμενους μεγάλους επενδυτές του εξωτερικού να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ιδίως στην περίπτωση όπου οι όροι της KKR δεν ικανοποιούν.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την επικοινωνία που είχε το Euro2day.gr με αρμόδιους κύκλους της ΜΙG, σύμφωνα με τους οποίους «η KKR είναι καλοδεχούμενη, αλλά μόνον στην περίπτωση που πραγματικά θέλει να κάνει επενδύσεις στη MIG και στην Ελλάδα».

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι πέραν της προτεραιότητας που θα δοθεί στην KKR, θα γίνουν σε κάθε περίπτωση διαπραγματεύσεις με άλλους μεγάλους ξένους επενδυτές, θυμίζοντας ότι πρόσφατα ο όμιλός έκλεισε συμφωνία με τον μεγάλο αμερικανικό οίκο Fortress (συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια πάνω από 66 δισ. ευρώ) ο οποίος έχει ήδη κάνει σημαντική επένδυση ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ στη θυγατρική της εταιρία Attica Group.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

Σε υλοποίηση της εξουσιοδοτικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με ημερομηνία 3-6-2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με μετρητά ύψους 300 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Σύμφωνα με την απόφαση θα γίνει έκδοση ενός δισ. νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, σε τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει έκπτωση (discount) 73,4% σε σχέση με την εσωτερική αξία της μετοχής βάσει των δημοσιευμένων οικονομικών στοιχείων της εταιρείας με ημερομηνία 30-9-2014. Τα κεφάλαια της αύξησης θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαια κίνησης και νέες επενδύσεις στους τομείς που δραστηριοποιούνται η MIG και οι θυγατρικές της εταιρείες ή/και μείωση υφιστάμενου δανεισμού αυτών.

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων η Διοίκηση της MIG θα καταλήξει στο σχήμα των συμβούλων (Investment Banking Advisors) που θα συνδράμουν την εταιρεία στην υλοποίηση της αυξήσεως, τους οποίους και θα εξουσιοδοτήσει για τις επαφές και διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές με στόχο την κάλυψη της αυξήσεως.

Στα πλαίσια αυτά θα γίνουν διαπραγματεύσεις και με την KKR βάσει του ενδιαφέροντός της για τον Όμιλό μας, όπως προκύπτει από επίσημη δημόσια πληροφόρηση.


* Δείτε το πρώτο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Euro2day.gr εδώ, την απάντηση στην πρώτη επιστολή της Τρ. Πειραιώς προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εδώ και τις αποκαλύψεις για τις συμφωνίες φοροαποφυγής εδώ. Διαβάστε εδώ την σκληρή ανακοίνωση της MIG και εδώ για τα νέα νομικά μέτωπα που ανοίγει η τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v