ΕΛΠΕ: Συμφωνία Δημοσίου-ομίλου Λάτση για πώληση τουλάχιστον του 50,1%

Το ΤΑΙΠΕΔ και η ΡΟΙΗ υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ, μέσω μιας ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

ΕΛΠΕ: Συμφωνία Δημοσίου-ομίλου Λάτση για πώληση τουλάχιστον του 50,1%

ΕΛΠΕ ενημερώνoυν ότι, σε συνέχεια της από 20 Μαρτίου 2018 ανακοίνωσής τους, καθώς και της ενημερωτικής επιστολής που έλαβαν από τους βασικούς μετόχους τους, PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS (συμφερόντων ομίλου Λάτση) και ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΑΙΠΕΔ και η ΡΟΙΗ υπέγραψαν στις 3 Απριλίου Μνημόνιο Κατανόησης (ΜoU) για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι εκ του προαναφερθέντος ελάχιστου προς πώληση ποσοστού, 20% αντιστοιχεί σε συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 30,1% σε συμμετοχή της ΡΟΙΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας.

Αναφέρεται επίσης ότι η σχετική πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές πρόκειται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οπως έχει γράψει παλαιότερα το Euro2day.gr με δεδομένα τα οικονομικά αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, EBITDA στα 834 εκατ. ευρώ και τα ρεκόρ στην παραγωγή και τις πωλήσεις πετρελαιοειδών, αλλά και κυρίως τις συμμαχίες που έχει κάνει με τις πολυεθνικές Total, ExxonMobil και Edison στις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη, η αποτίμηση διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο ακόμη και για αξίες της τάξης των 5 με 6 δισ. ευρώ.

Συνεπώς, και σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι επενδυτές που θα ανταποκριθούν στον διεθνή διαγωνισμό θα κληθούν να υποβάλουν προσφορά για το ποσοστό με πολύ υψηλά τιμήματα.

Αυτός είναι κι ο στόχος, λένε στο σημείο αυτό στελέχη που είναι υπέρ της πώλησης του 51%, να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής με διεθνή δραστηριότητα και έτοιμος να τρέξει τον ελληνικό πετρελαϊκό όμιλο στην επόμενη φάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v