Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF: Πρακτικές… Ασίας και στη μητρική διαπιστώνει η PwC

Ενώπιον ασυμφωνιών στα βιβλία της Folli Follie βρέθηκαν οι ελεγκτές της PwC. Στο μικροσκόπιο ποσό 50 εκατ. από τη μητρική προς τις εκτός Ασίας θυγατρικές. Τι αναφέρουν οι σημειώσεις στον έλεγχο της εισηγμένης.

FF: Πρακτικές… Ασίας και στη μητρική διαπιστώνει η PwC

Τη διαδρομή ποσού που προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ και αφορά σε δανεισμό της μητρικής εταιρείας FF προς θυγατρικές της εκτός Ασίας, χωρίς να εγγράφεται ως αντίστοιχη υποχρέωση από τις θυγατρικές προς τη μητρική, διαπιστώνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο έλεγχος της PwC για τη χρήση 2017.

Όπως είχε επισημάνει το Euro2day.gr από τον Ιανουάριο, οι ελεγκτές του οίκου βρέθηκαν μπροστά σε σειρά ασυμφωνιών, εξού και η έκθεση που παρέδωσαν στην Επιτροπή Ελέγχου και στο ΔΣ της εταιρείας περιλαμβάνει σειρά σοβαρών σημειώσεων. 

Μία εξ αυτών αφορά σε ροή χρήματος που προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ από τη μητρική εταιρεία σε θυγατρικές εκτός Ασίας, οι οποίες ενώ εμφανίζονται ως απαιτήσεις, ενδοομιλικά δεν απαλείφονται καθώς οι θυγατρικές δεν εμφανίζουν ισόποσες υποχρεώσεις προς τη μητρική. 

Η εν λόγω παρατήρηση θυμίζει εν πολλοίς τις πρακτικές που ακολουθούσε ο όμιλος στην Ασία και αποκαλύφθηκαν από τα πορίσματα της Alvarez&Marsal και της ΕΛΤΕ. Υπενθυμίζεται ότι η ασιατική θυγατρική της FF (Folli Follie Group Sourcing Limited) φέρεται να έχει δανείσει ποσό 122 εκατ. ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις στην αγνώστων λοιπών στοιχείων επίσης θυγατρική εταιρεία Landocean. Ο έλεγχος της Α&Μ δεν επεκτάθηκε στην τελευταία, καθώς η περίμετρος του δικανικού ελέγχου δεν επεκτάθηκε στους «δορυφόρους» της Ασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v