Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με απόδοση 2,125% έκλεισε το βιβλίο για το ομόλογο Eurobank

(upd) Προσφορές άνω του 1,3 δισ. ευρώ (πάνω από 2 φορές κάλυψη) συγκέντρωσε ο senior preferred τίτλος. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,125% έναντι της αρχικής καθοδήγησης για 2,375%. Αντλούνται 500 εκατ. ευρώ.

Με απόδοση 2,125% έκλεισε το βιβλίο για το ομόλογο Eurobank

Εκλεισε το βιβλίο που άνοιξε σήμερα το πρωί η Eurobank για το νέο senior preffered ομόλογο που εκδίδει. Οι προσφορές έφτασαν το 1,3 δισ. ευρώ και το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 2%, γεγονός που οδηγεί την απόδοση στο 2,125%. 

Η τράπεζα θα «σηκώσει» 500 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μεγάλη διασπορά. Ζήτηση εκτός από Ελλάδα εκδηλώθηκε από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία Ελβετία, Σουηδία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισραήλ, Κύπρο) και από ΗΠΑ και Hong Kong. Και επίσης από όλες τις κατηγορίες επενδυτών (τράπεζες, πολύ μεγάλη ζήτηση από asset managers private bank φυσικά funds και corporate).

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank SA έδωσε εντολή στις Bank of America, BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC και UBS Investment Bank να τρέξουν τη διαδικασία για τον senior preferred τίτλο.

Η έκδοση senior ομολόγου ήταν στο πλάνο της τράπεζας τους τελευταίους μήνες, όπως είχε υπογραμμίσει η διοίκησή της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της οικονομικής χρήσης του 2020.

Αντίθετα, το capital plan της τράπεζας για το 2021 και το 2022 δεν περιλαμβάνει τη χρήση εργαλείων όπως η έκδοση ομολόγων Tier I και II, καθώς έχει τη δυνατότητα μιας άνετης κεφαλαιακής θέσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v