Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interlife: Εκδήλωση για την ανάπτυξη στη νέα οικονομική - γεωπολιτική τάξη

Στις συζητήσεις συμμετείχαν οι μέτοχοι της εταιρείας αλλά και εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου, πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά και ακαδημαϊκοί. Τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται Β. Ελλάδας επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Interlife: Εκδήλωση για την ανάπτυξη στη νέα οικονομική - γεωπολιτική τάξη

Με κεντρικό θέμα «Το στοίχημα της Ανάπτυξης στη νέα Οικονομική & Γεωπολιτική τάξη πραγμάτων» πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη στις 17/6/2022 η, καθιερωμένη πλέον, εκδήλωση της εταιρείας μετά το πέρας της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Interlife.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους εκτός από μετόχους, προσκεκλημένοι από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.α.

Τιμώμενος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προκλήσεις της εποχής που χαρακτηρίζεται από οικονομικούς κραδασμούς και πληθωριστικές πιέσεις, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την επαναχάραξη του γεωπολιτικού χάρτη της Ευρώπης, ενώ επεσήμανε την εθνική ομοψυχία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία, παρά τις εντεινόμενες πιέσεις που υφίσταται, διατηρεί ισχυρή δυναμική καθώς, «Το γεγονός ότι είχαμε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 αύξηση του ΑΕΠ κατά 7% , σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 – πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – είναι εξέλιξη ιδιαίτερα θετική».

Αναφερόμενος στους πυρήνες ανάπτυξης που δημιουργούνται στη Βόρεια Ελλάδα δήλωσε:

«Στην Αλεξανδρούπολη οι επενδύσεις συνολικού ύψους €400 εκατ. που αφορούν στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου, αλλάζουν ριζικά το παρόν και, κυρίως, το μέλλον του τόπου. Αντίστοιχες προοπτικές υπάρχουν και στη Δυτική Μακεδονία όπου η κυβέρνηση έχει βάλει σε προτεραιότητα τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της χώρας, με εφαρμογή πρωτοποριακών πράσινων πολιτικών – έργο που θα φθάσει τα €7,5 δισ.». Επιπλέον, επεσήμανε την εγκατάσταση και ανάπτυξη επενδύσεων από εταιρείες κολοσσούς της παγκόσμιας Οικονομίας, την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και στο σημαντικό ρόλο που παίζουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή και επιτυχημένη πορεία της Interlife Ασφαλιστικής, στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της και στα καινοτόμα προγράμματα που προωθεί, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη Διοίκηση της Εταιρείας για την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη που εμπνέει.

Ακολούθησε η ομιλία του Ευάγγελου Δρυμπέτα, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α., Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον πληθωρισμό τονίζοντας ότι δεν είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο και τον χαρακτήρισε ως έναν ύπουλο εχθρό που ροκανίζει το εισόδημα και πλήττει τους ανταγωνιστικούς κλάδους της βιομηχανίας βοηθώντας όσους έχουν μονοπώλια. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι:

«Βρισκόμαστε μεν σε φάση που οι κεντρικές Τράπεζες ανεβάζουν τα επιτόκια και μειώνουν την προσφορά χρήματος, αλλά αυτό το φάρμακο πολλές φορές είναι και επικίνδυνο, αφού περιορίζει τις δυνατότητες χρηματοδότησης των οικονομιών και αυξάνει τις δυσκολίες διαχείρισης του χρέους, δημόσιου και ιδιωτικού».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ως μόνη επιλογή να ακολουθήσει το μονόδρομο των υψηλών αναπτυξιακών ρυθμών αξιοποιώντας το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν σε κάτι πρέπει να στηρίξουμε την ανάπτυξή μας τα επόμενα χρόνια, αυτό είναι τα μυαλά των παιδιών μας και επενδύοντας σε αυτά μπορούμε να εξασφαλίσουμε ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε ότι:

«Αποτελεί το τέλος της αυταπάτης της γεωπολιτικής σταθερότητας, όπου θεωρούσαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο δευτερεύουσες συγκρούσεις έξαρσης περιφερειακών εθνικισμών ή θρησκευτικού φονταμενταλισμού. Αποτελεί θετική εξέλιξη ότι οδήγησε στη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου που αποτελούνταν από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατιών δυτικού τύπου που καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή και επέβαλαν κυρώσεις».

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v