Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΑΣΩ: Συναντάτε μέσα στην εβδομάδα με Intrakat

Στο τέλος της εβδομάδας θα συναντηθεί η διοίκηση του ΙΑΣΩ με την Intrakat για να συζητήσουν την πορεία της επένδυσης στα Νότια Προάστια που αφορά στην ανέγερση Μαιευτικής Κλινικής.

ΙΑΣΩ: Συναντάτε μέσα στην εβδομάδα με Intrakat
Στο τέλος της εβδομάδας θα συναντηθεί η διοίκηση του ΙΑΣΩ με την Intrakat για να συζητήσουν την πορεία της επένδυσης στα Νότια Προάστια που αφορά στην ανέγερση Μαιευτικής Κλινικής.

Αναλυτικότερα, η ΙΑΣΩ πραγματοποίησε σήμερα 04/05/2010, στα γραφεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, τηνν ετήσια ενημέρωση των αναλυτών.
 
Η παρουσίαση έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου κ. Πασχάλη Μπουχώρη, τον Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου κ. Βασίλη Αναστασάκη και τον Προϊστάμενο Οικονομικού Προγραμματισμού κ. Ιωάννη Ανδρούτσο.

Παρουσιάστηκαν τα πρόσφατα στοιχεία του κλάδου Υγείας στη Ελλάδα, δόθηκε έμφαση στον Ιδιωτικό τομέα και στην θέση του Ομίλου ΙΑΣΩ που σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα το 2009 στοιχεία από την ICAP κατείχε μερίδιο 11,2% της αγοράς των Γενικών και Μαιευτικών Κλινικών, ενώ ταυτόχρονα κατατάσσει τη Μαιευτική Κλινική ΙΑΣΩ πρώτη μεταξύ των Μαιευτηρίων με μερίδιο αγοράς 39,7%.

Στη συνέχεια αναλύθηκαν στοιχεία αναφορικά με, την δομή, το όραμα, τις αξίες, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του επιχειρηματικού μοντέλου ΙΑΣΩ, τις επιστημονικές διακρίσεις -πρωτοβουλίες- συμμετοχές και τις διεθνείς συνεργασίες του ΙΑΣΩ και ιδίως των Ιατρών ή ομάδων τους.

Οι εκπρόσωποι του ΙΑΣΩ παρουσίασαν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία του ΙΑΣΩ και των θυγατρικών εταιριών ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκαν στις επόμενες προτεραιότητες των εταιριών του Ομίλου που είναι η σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με νέους και υψηλού επιστημονικού κύρους Ιατρούς σε όλες τις εταιρίες και κυρίως στην Παιδιατρική Μονάδα, στο ΙΑΣΩ General και στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Επίσης υπογράμμισαν ότι παραμένει ως διαρκής στόχος όλων των εταιριών του Ομίλου, η μείωση του χρόνου παραμονής των νοσηλευομένων στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στις κλινικές της Αθήνας αλλά και στην ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η οποία επισημάνθηκε ότι «είναι από τις πλέον σύγχρονες Ιδιωτικές Γενικές Κλινικές, μεγέθους ανάλογου ή μεγαλύτερου από αυτές της Αθήνας.

Η έναρξη λειτουργιών της κλινικής άρχισε στις 22 Μαρτίου και αντιμετώπισε ήδη με επιτυχία ορισμένα πολύ δύσκολα περιστατικά που σε άλλη περίπτωση θα μεταφέρονταν σε κλινική της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Η σύναψη σύμβασης συνεργασίας μεταξύ των θυγατρικών εταιριών και των μεγάλων Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιριών αποτελεί προτεραιότητα της τρέχουσας περιόδου, ιδίως για την ΙΑΣΩ Παίδων και την ΙΑΣΩ Θεσσαλίας που εξυπηρετούν ήδη ασφαλισμένους αλλά χωρίς σύμβαση συνεργασίας, δεδομένου ότι διαθέτουν τιμολόγιο συναφές με αυτό που προαπαιτούν οι ασφαλιστικές εταιρίες.

Ο κ. Μπουχώρης σε σχετική ερώτηση απάντησε "ότι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν μας είναι αδιάφορη, έχει επηρεάσει τις εταιρίες του Ομίλου μας, την αντιμετωπίζουμε με προσοχή, έχουμε λάβει έγκαιρα μέτρα (π.χ. πάγωμα των τιμολογίων από το 2008, μείωση κάποιων τιμολογίων μας στο 2009, καθιέρωση οικονομικών πακέτων σε τοκετούς και επεμβάσεις). Εξετάζουμε τις επιδράσεις των νέων Κυβερνητικών μέτρων και σχεδιάζουμε με ψυχραιμία τα επόμενα βήματα του Ομίλου που θα συνδυάζουν αμυντικό αλλά και επιθετικό προσανατολισμό. Η κρίση μπορεί να είναι επώδυνη για όλους, όμως η κρίση εμπεριέχει-γεννά και ευκαιρίες, κάποιες από αυτές θα αρχίζουν να μορφοποιούνται στο επόμενο εξάμηνο ή μετά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Υποχρέωση και επιδίωξή μας είναι να είμαστε σε ετοιμότητα να τις αξιοποιήσουμε".

Αναφορικά με την επένδυση στα Νότια Προάστια, θα υπάρξει συνάντηση με την εταιρία Intrakat και στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί κάθε σχετική απόφαση. Οι άλλες επενδύσεις του Ομίλου ΙΑΣΩ έχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους υλοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v