Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είναι σημαντικό να λέτε στα παιδιά πόσο τα αγαπάτε κι ότι δεν θα σταματήσετε ποτέ να τα αγαπάτε!

Η αγάπη των γονιών είναι αυτή που χαράζει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των παιδιών. Γι’ αυτό, να τους λέτε πόσο πολύ τα αγαπάτε με κάθε ευκαιρία!

  • Mama365.gr
Είναι σημαντικό να λέτε στα παιδιά πόσο τα αγαπάτε κι ότι δεν θα σταματήσετε ποτέ να τα αγαπάτε!

Δεν υπάρχει κάτι με το οποίο συγκρίνεται η μητρική αγάπη. Ίσως εκεί να οφείλεται και η μεγάλη της δύναμη: είναι μοναδική και ασύγκριτη! Είναι η κινητήριος δύναμη που κάνεις τις γυναίκες να είναι υπεύθυνες, να τα προλαβαίνουν όλα, να είναι τρυφερές κι ευαίσθητες αλλά και σκληρές όταν χρειάζεται. Και είμαι σίγουρη πως αν ρωτήσω την κάθε μία ξεχωριστά γιατί αγαπάει το παιδί της, όλες θα μου πείτε χίλια πράγματα που λατρεύετε στο αγγελούδι σας!

Αυτά τα χίλια πράγματα, λοιπόν, να μην ξεχνάτε να τα λέτε στο παιδί σας. Μερικές φορές ξεχνάμε να πούμε στα παιδιά πόσο τα αγαπάμε ή γιατί τα αγαπάμε. Ίσως το θεωρούμε δεδομένο και δεν το εκφράζουμε. Ίσως ανησυχούμε μην τα κακομάθουμε ή μήπως γίνουν υπερόπτες. Ίσως ντρεπόμαστε να λέμε σε κάποιον πόσο τον αγαπάμε ή φοβόμαστε μην τα κουράσουμε.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από την έκφραση της αγάπης μας. Χρειάζονται να ακούνε όχι μόνο τα συναισθήματά μας αλλά και τους λόγους που τα προκαλούν. Την περηφάνια μας και την χαρά μας που είμαστε δίπλα τους. Καλύτερα από μένα, όμως, τα λέει η μαμά που ακολουθεί.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο mama365.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v