Το πράσινο φως στον Ερνέστο Βαλβέρδε να προχωρήσει με τις μεταγραφές επιθετικού και αριστερού χαφ έδωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε τη συγκατάθεσή του να συνεχίσουν οι διαδικασίες όσον αφορά στις επαφές με τους παίκτες που έχει επιλέξει ο Ισπανός τεχνικός.
Ο Βραζιλιάνος Εντού της Μπέτις είναι ο εκλεκτός του Βαλβέρδε για τη θέση του επιθετικού και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να υπάρξει κίνηση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του 29χρονου ποδοσφαιριστή. Ιταλικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επαφές των πρωταθλητών με τον Ερνέστο Σεβαντόν.
Όσον αφορά στη θέση του αριστερού χαφ, ο Αργεντινός Σ. Λέτο της Λίβερπουλ είναι μια περίπτωση που εξετάζεται σοβαρά και μπορεί σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.
Στο μεταξύ, με 26 ποδοσφαιριστές αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής η αποστολή του Ολυμπιακού με προορισμό το Έρμελο της Ολλανδίας, όπου θα πραγματοποιήσει το δεύτερο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ο Κώστας Μενδρινός κατά την αναχώρηση της ομάδας του Πειραιά δήλωσε για τη δουλειά που γίνεται: "Σαφώς και θα είναι πιο δύσκολο το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να εμφανιστούμε προετοιμασμένοι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θεωρώ πως θα αυτό θα γίνει. Είναι πολύ θετικό που επέστρεψαν οι διεθνείς, γιατί έτσι θα δουλέψουμε όλοι μαζί και απόλυτα συγκεντρωμένοι".
Ο νεαρός μέσος μίλησε για τα φιλικά που θα δώσει ο Ολυμπιακός επί ολλανδικού εδάφους, λέγοντας: "Δεν είναι αρνητικό το ότι δεν παρουσιάσαμε καλό πρόσωπο στα φιλικά. Πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε. Όσον αφορά στο ποιον θα ήθελα για αντίπαλο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχω κάποια προτίμηση".
Οι 26 ποδοσφαιριστές που πήρε μαζί του ο Βαλβέρδε είναι οι: Άντζας, Μπελούτσι, Ρ. Μπράβο, Λεονάρντο, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Κόβατς, Κοβάσεβιτς, Λεντέσμα, Μενδρινός, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Νικλητσιώτης, Παναγόπουλος, Πάντος, Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Σίσιτς, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ και Αλόνσο.
Τέλος, παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί και επίσημα ο Λούα Λούα. Ο επιθετικός από το Κονγκό θα αγωνίζεται τον επόμενο χρόνο στο Κατάρ με τα χρώματα της Αλ Αραμπί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός θα καρπωθεί το ποσό των 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Αλ Αραμπί θα καταβάλει στον Κονγκολέζο φορ 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να αποσπάσει την υπογραφή του.