Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεισόδια και μολότοφ στα Εξάρχεια

Συνολικά είκοσι δύο άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις σήμερα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, εκ των οποίων δεκατρία συνελήφθησασν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επεισόδια και μολότοφ στα Εξάρχεια

Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Νεαρά άτομα πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα επεισόδια έγιναν στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού.

Συνολικά είκοσι δύο άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις σήμερα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, εκ των οποίων δεκατρία συνελήφθησασν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα επικρατούσε ηρεμία στην περιοχή του Πολυτεχνείου, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα παραμένουν εντός του ιδρύματος.

Νωρίτερα στήθηκαν οδοφράγματα και πετάχθηκαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ειδικό όχημα της ελληνικής αστυνομίας έκανε ρίψεις νερού επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου. Στα συγκεκριμένα σημεία πέταξαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα έγιναν οκτώ προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μπροστά στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι προασαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια. Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αναρχικών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξε για λίγο καταδίωξη κατά την οποία προσήχθησαν τα οκτώ άτομα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v