Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια - Συμπλοκές κουκουλοφόρων και ΜΑΤ

Αγριες συμπλοκές με μολότοφ και χημικά στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα. Εχουν πάρει θέσεις από νωρίς σε ταράτες και οδοφράγματα οι ταραξίες. Στις 35 οι προσαγωγές.

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια - Συμπλοκές κουκουλοφόρων και ΜΑΤ

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί εδώ και ώρα η περιοχή των Εξαρχείων με επίκεντρο την πλατεία και την οδό Στουρνάρνη όπου οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει ένα μεγάλο οδόφραγμα.

Οι νεαροί πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 8 επιστρατεύτηκαν και οι δυο «Αύρες» που πήγαν στα Εξάρχεια, και προσπαθεί η αστυνομία να ρίξει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει νεαροί κουκουλοφόροι στις οδούς Στουρναρη Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Από τις μολότοφ και τις φωτοβολίδες έπιασε φωτιά σε μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Οι προετοιμασίες… πολέμου είχαν ξεκινήσει από τις 5 το απόγευμα στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως περιμετρικά της πλατείας, με ομάδες κουκουλοφόρων να στήνουν οδοφράγματα, να ανάβουν φωτιές και να συγκεντρώνουν πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα για πολεμοφόδια.

Στουρνάρη, Τοσίτσα, Σπ. Τρυκούπη, Θεμιστοκλέους και άλλα στενά έχουν αποκλειστεί, σύμφωνα με το Real.gr.

Παράλληλα πολλές αναφορές από κατοίκους της περιοχής έκαναν λόγο για κουκουλοφόρους που χτυπούν τα κουδούνια σε πολυκατοικίες και ανεβαίνουν στις ταράτσες μεταφέροντας βόμβες μολότοφ.

Την ίδια ώρα σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Σπ. Τρικούπη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, άτομα έκοψαν με ηλεκτρικό τροχό τα μεταλλικά προστατευτικά καλύμματα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο και έχουν εισβάλει εντός και στην ταράτσα.

Στις 35 έχουν φτάσει έως αυτήν την ώρα οι προσαγωγές ατόμων

Οι 10 προσαγωγές έγιναν για τα επεισόδια που σήμειώθηκαν το μεσημέρι στο μαθητικό φοιτητικό συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην πλατεία Κλαυθμώνος και οι υπόλοιπες μετά από ελέγχους το απόγευμα και για τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Παράλληλα το βράδυ έγινε γνωστό ότι κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τραυματία από τα Εξάρχεια, κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

Την ίδια ώρα, εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο. 

 

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο 

Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα "Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ", οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Σημειώνεται, ότι συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v