Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενότητα: Εγκληματικός ο τρόπος διαχείρισης της Λάρκο

Για εγκληματικό τρόπο διαχείρισης του δημόσιου οργανισμού από το πολιτικό σύστημα, κάνει λόγο η Ενότητα. Οι ευθύνες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ενότητα: Εγκληματικός ο τρόπος διαχείρισης της Λάρκο

Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα, με διάρκεια δεκαετιών, σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών και σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων είναι η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, υποστηρίζει η Ενότητα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, είναι μοναδική περίπτωση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο εγκληματικός τρόπος διαχείρισης αυτού του δημόσιου οργανισμού από το πολιτικό σύστημα, τις κυβερνήσεις δεκαετιών με την πλήρη κάλυψη του κρατικοδίαιτου συνδικαλιστικού κινήματος.

Όπως επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία διόριζε στην εταιρία ζόμπι διοικητές κάποιους πολιτευτές οι οποίοι με τη σειρά τους διόριζαν τη νύφη τους και τους συμπεθέρους τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ (που τάχα κόπτεται σήμερα για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ) πουλούσε το παραγόμενο σιδηρονικέλιο κάτω του κόστους για μια πενταετία επιβαρύνοντας την εταιρία με εκατομμύρια ευρώ ζημιές.

Σε ότι αφορά τους συνδικαλιστές, η Ενότητα σημειώνει ότι συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΑΡΚΟ με δύο εκπροσώπους οι οποίοι, ενώ γνώριζαν την καταστροφική της πορεία, κάλυπταν τα όσα ανορθόδοξα συνέβαιναν συμμετέχοντας στα ρουσφέτια αποκρύπτοντας από τους εργαζόμενους την αλήθεια

«Αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα είναι λοιπόν εξίσου υπεύθυνο και πρέπει να απολογηθεί στους πραγματικούς εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και η ΓΣΕΕ τους «ξεπέταξε» με ένα δελτίο τύπου συμπαράστασης κρυπτόμενη για τη δικιά της ενοχή».

Η Ενότητα προτείνει:

• Δέσμευση της Κυβέρνησης για την αποφυγή πτώχευσης

• Κατάθεση προγράμματος εθελούσιας εξόδου για εργαζόμενους που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

• Άμεση διαδικασία διαφανούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ανεύρεση ιδιώτη επενδυτή με όποιο τίμημα αλλά με μόνη εγγύηση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την επένδυση σε υποδομές φιλικές προς το περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v