Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορκωμοσία νεοκαταταγέντων ΕΠΟΠ στο Μεγάλο Πεύκο παρουσία αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους 180 ΕΠΟΠ που έδωσαν τον όρκο στην οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων.

Ορκωμοσία νεοκαταταγέντων ΕΠΟΠ στο Μεγάλο Πεύκο παρουσία αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Η τελετή ορκωμοσίας των νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στο στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη» στο Μεγάλο Πεύκο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους 180 ΕΠΟΠ που έδωσαν τον όρκο στην οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων. Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί στην ενίσχυση των μονάδων τους με προσωπικό μετά από σχεδόν μια δεκαετία, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους. Κάλεσε τους νεοκαταταγέντες ΕΠΟΠ να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και κάθε αναγκαία θυσία, ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του στρατεύματος μέσω της σκληρής και επίπονης εκπαίδευσης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στάθηκε, επιπλέον, στη δημιουργία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, η οποία όπως ανέφερε, συγκεντρώνει υπό ενιαία διοίκηση το πλέον επίλεκτο προσωπικό και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, επιτυγχάνοντας την πλήρη αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, αλλά και την υιοθέτηση κοινής επιχειρησιακής αντίληψης και κουλτούρας.

Με την ορκωμοσία των νεοκαταταγέντων ΕΠΟΠ, ολοκληρώθηκε η βασική τους εκπαίδευση, η οποία ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου.

Η εκπαίδευσή τους θα συνεχιστεί με το σχολείο προκεχωρημένης εκπαίδευσης ΕΠΟΠ Ειδικών Δυνάμεων έως τις 3 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση ειδικοτήτων, προκειμένου να αποδοθούν στις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ, υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, υποστράτηγος Πάρης Καπραβέλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v