Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναταραχές στην αγορά πετρελαίου μετά την επίθεση σε τάνκερ στο Ιράν

Αναταραχές στην αγορά πετρελαίου μετά την επίθεση σε τάνκερ στο Ιράν

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν εχθές οι αμερικανικές μετοχές μετά από δύο ημέρες αρνητικών συνεδριάσεων, παρά την αναταραχή στις μετοχές πετρελαιοπαραγωγών, ύστερα από την επίθεση σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν, γεγονός που προκάλεσε έντονες ανησυχίες για την προσφορά του προϊόντος. Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα κοντά στο Ιράν και στα στενά του Hormuz, σημείο από το οποίο διέρχεται το 20% της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου.

Τα συμβόλαια πετρελαίου ενισχύθηκαν πάνω από 2%, ενώ ο δείκτης ενεργειακού τομέα στον S&P 500 οδήγησε 11 τομέις σε κερδοφόρα εδάφη, τάξεως 1.3%. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,39%, ο S&P 500 0,41% και ο NASDAQ 0,57%. 

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, δεν αναμένεται το τέλος της τρέχουσας ανάπτυξης, ενώ τα εκτεθειμένα κεφάλαια έχουν καλές πιθανότητας να αποδόσουν κερδοφορία. Ωστόσο, η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και οι αβεβαιότητες που δημιουργούνται από την αμερικανική εμπορική πολιτική οδηγούν στον περιορισμό της ανάληψης ρίσκου για τα χαρτοφυλάκια.

Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα "δοκιμαστικές". Το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, αναφέρει πως πραγματοποιούνται ‘’μικρές προετοιμασίες’’ για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping, στο συνέδριο των G20 στις 28-29 Ιουνίου.

Το Νομοθετικό Συμβούλιο του Χονγκ Κονγκ θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή, για δεύτερη ημέρα μετά από τις μεγάλες κινητοποιήσεις την Τετάρτη. Παραμένει ακόμα ασαφές για το πότε πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση του αμφισβητούμενου νομοσχεδίου.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com ( forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα )
key4trade.com ( CFD's σε κρυπτονομίσματα )
Interactive brokers ( διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα )

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία )

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v