Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ολλανδία εξετάζει πόσο αέριο θα παράγει το 2016 το μεγαλύτερο πεδίο της ΕΕ

Το ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε περαιτέρω μείωση 18% στην παραγωγή από το Groningen, ενώ έχει ήδη περιοριστεί κατά 30% τους πρώτους 11 μήνες του 2015. Το πεδίο είναι υπεύθυνο για σεισμούς, οι κάτοικοι θεωρούν πως βλάπτει την υγεία τους.

Η Ολλανδία εξετάζει πόσο αέριο θα παράγει το 2016 το μεγαλύτερο πεδίο της ΕΕ

Η Ολλανδία ίσως αποφασίσει σήμερα πόσο αέριο θα εξορύξει το 2016 από το Groningen, το μεγαλύτερο πεδίο της Ευρώπης στα βόρεια της χώρας. Το σημείο θεωρείται πολλές φορές υπεύθυνο για σεισμούς στην περιοχή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Henk Kamp, υποστηρίζει πως η εξόρυξη θα έρθει έπειτα από απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου τον περασμένο μήνα, κατά την οποία η παραγωγή τους 12 μήνες που θα λήξουν το Σεπτέμβριο θα πρέπει να μειωθεί κατά ένα 18% ακόμη. Η παραγωγή στο Groningen έπεσε κατά 30% τους πρώτους 11 μήνες του έτους έπειτα από περικοπές που επιβλήθηκαν νωρίτερα, σύμφωνα με την κοινοπραξία των Shell και Exxon, Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), η οποία έχει τον έλεγχο του πεδίου.

Η χώρα έχει προοδευτικά περιορίσει την παραγωγή από το Groningen -το οποίο επίσης προμηθεύει τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία- καθώς οι κάτοικοι της περιοχής επιχειρηματολογούν πως η παραγωγή πρέπει να σταματήσει για να διασφαλιστεί η υγεία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο