Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Πουέρτο Ρίκο συμφώνησε με πιστωτές για ανταλλαγή χρέους

Το 45% των ομολογιούχων έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.Με βάση τη συμφωνία, οι ομολογιούχοι θα ανταλλάξουν τα ομόλογα τους στο 55%, 60% και 75% της ονομαστικής τους αξίας.

To Πουέρτο Ρίκο συμφώνησε με πιστωτές για ανταλλαγή χρέους

Πιστωτές της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας του Πουέρτο Ρίκο συμφώνησαν να ανταλλάξουν τα ομόλογα τους με νέα χρεόγραφα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνήτης του νησιού, Ρικάρντο Ροσέλο.

Αν η συμφωνία εγκριθεί και από άλλους πιστωτές, το εποπτικό συμβούλιο και ένα δικαστήριο των ΗΠΑ, η αναπτυξιακή τράπεζα θα εκκαθαριστεί και οι επενδυτές θα λάβουν ομόλογα που θα εκδώσει μια νέα οντότητα.

Με βάση τη συμφωνία, οι ομολογιούχοι θα ανταλλάξουν τα ομόλογα τους στο 55%, 60% και 75% της ονομαστικής τους αξίας.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε δύο εβδομάδες αφότου το Πούερτο Ρίκο ξεκίνησε τις διαδικασίες πτώχευσης. Η κυβέρνηση της χώρας έχει καταλήξει σε παρόμοια συμφωνία με τους πιστωτές της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί παράδειγμα ότι η κυβέρνηση ανακτά την αξιοπιστία που είχε χάσει τα τελευταία δύο χρόνια» σημείωσε ο κ. Ροσέλο. «Eίμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν τη συμφωνία» πρόσθεσε.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg, η συμφωνία επιβάλλει απώλειες στους ομολογιούχους, αλλά όχι μεγαλύτερες από αυτές που θα είχαν αν πουλούσαν τα ομόλογα τους στη δευτερογενή αγορά.

Ο κ. Ροσέλο ανέφερε σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, πως το 45% των ομολογιούχων έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v