Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματοδότηση $15 εκατ. στο app κινητών πληρωμών Yoyo

Η εφαρμογή κινητών πληρωμών έλαβε νέα χρηματοδότηση από επενδυτές, με επικεφαλής το γερμανικό κολοσσό Metro Group. Η εταιρία άρχισε να λειτουργεί πριν από τέσσερα χρόνια και μετρά πλέον 400.000 εγγεγραμμένους χρήστες.

Χρηματοδότηση $15 εκατ. στο app κινητών πληρωμών Yoyo

Το Yoyo Wallet, η πιο ραγδαία εφαρμογή κινητών πληρωμών στην Ευρώπη, συγκέντρωσε 12 εκατ. στερλίνες (15 εκατ. δολάρια) στο γύρο χρηματοδότησης Series B, σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση. Η συμφωνία, της οποίας ηγήθηκε ο γερμανικός κολοσσός λιανικής, Metro Group, θα πρέπει να λάβει ρυθμιστική έγκριση από την βρετανική Financial Conduct Authority (FCA).

Η βρετανική εφαρμογή χρηματοοικονομικής τεχνολογίας άρχισε να λειτουργεί πριν από τέσσερα χρόνια, εξυπηρετώντας δεκάδες πανεπιστήμια στη Βρετανία και στην Ιρλανδία. Πλέον επιτρέπει σε 400.000 εγγεγραμμένους χρήστες να πληρώνουν για αγαθά με τη χρήση των έξυπνων τηλεφώνων τους, σε περισσότερα από 1.700 καταστήματα.

«Το Yoyo φέρνει πλέον αποδεδειγμένα οφέλη σε έναν ραγδαία αυξανόμενο αριθμό εμπόρων και στους πελάτες τους σε πανεπιστήμια, εταιρικά campus και στην High Street», δήλωσε σύμφωνα με το CNBC ο Alain Falys, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Yoyo Wallet.

«Αυτή η νέα χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τα οφέλη της ταυτοποίησης πελάτη και της κινητών συναλλαγών με ένα μεγαλύτερο εύρος λιανικών πωλητών, μεγάλων και μικρών, στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε βρει καλύτερο συνδυασμό επενδυτών για να μας στηρίξουν προς αυτό το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής μας», πρόσθεσε.

Ο Falys εξήγησε πως «οι καταναλωτές ξοδεύουν πάνω από τρεις ώρες την ημέρα στα smartphones τους και αγοράζουν κατά 40% περισσότερο όταν υποβάλλονται σε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία shopping (…) Το Yoyo απλά προσφέρει σε όλους τους λιανικούς πωλητές έναν προσβάσιμο τρόπο για να εκμεταλλευτούν αυτές τις συμπεριφορές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v