Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Facebook: Προσλαμβάνει λομπίστα για να λανσάρει κρυπτονόμισμα

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θέλει να δημιουργήσει ψηφιακό νόμισμα, που θα επιτρέπει συναλλαγές μεταξύ των μελών του.

Facebook: Προσλαμβάνει λομπίστα για να λανσάρει κρυπτονόμισμα

To Facebook προσέλαβε έναν γνωστό λομπίστα καθώς ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό του ηλεκτρονικό νόμισμα και σειρά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για τα 2,4 δισεκατομμύρια χρήστες του.

Ο Ed Bowles, υψηλόβαθμο στέλεχος της Standard Chartered θα ενταχθεί στο Facebook τον Σεπτέμβριο.

Όπως θυμίζουν οι Financial Times, o επικεφαλής του Facebook Mark Zuckerberg συνάντησε τον Απρίλιο τον Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας για να συζητήσουν το μέλλον της οικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει σχέδια του δισεκατομμυριούχου να προχωρήσει σε ένα νέο δίκτυο πληρωμών και ένα ψηφιακό νόμισμα. Αυτό το σχέδιο προβλέπει ότι οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλον και να κάνουν πληρωμές στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp αλλά και ευρύτερα στο διαδίκτυο. Λεπτομέρειες για το «stablecoin» του Facebook αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη.

Οι ρυθμιστικές αρχές, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ανήσυχες για το εάν η εταιρεία, η οποία χτυπήθηκε από σειρά σκανδάλων σε ό,τι αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων, μπορεί να τηρήσει τους κανόνες κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που έχουν τεθεί αλλά και αυτούς που σχετίζονται με τη γνώση των πελατών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v