Φάουτσι: Συστήνω προστατευτικά γυαλιά για τον κορωνοϊό

Ο νέος κορωνοϊός που προκαλεί την Covid-19 μολύνει βλεννογόνες επιφάνειες. Πώς αντιδρούν αυτές για να μην εισέλθει ο ιός στο ανθρώπινο σώμα. Τι συνιστά την «τέλεια προστασία», για τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο των ΗΠΑ.

Φάουτσι: Συστήνω προστατευτικά γυαλιά για τον κορωνοϊό

H προστασία των ματιών ίσως γίνει σύσταση κάποια στιγμή για να μπει ακόμη ένα εμπόδιο στην εξάπλωση της Covid-19, σημειώνει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των Ηνωμένων Πολιτειών, Αντονι Φάουτσι.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, ερωτηθείς από το ABC News για το θέμα, εξήγησε ότι ο νέος κορωνοϊός που προκαλεί την Covid-19 μολύνει βλεννογόνες επιφάνειες – ή τμήματα του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των ματιών, της μύτης και του στόματος, τα οποία εκκρίνοντας βλέννα προσπαθούν να σταματήσουν το παθογόνο και τη βρωμιά από το να εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα. Οπότε, η «τέλεια προστασία» των βλεννογόνων επιφανειών περιλαμβάνει την κάλυψη όλων αυτών, είπε ο Δρ Φάουτσι.

 

«Θεωρητικά, θα έπρεπε να προστατεύετε όλες τις βλεννογόνες επιφάνειες, οπότε αν έχετε προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια, θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε», σημείωσε.

«Δεν συνιστάται γενικά, αλλά αν θέλετε πραγματικά να είστε πλήρεις, μάλλον θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε αν μπορείτε», συνέχισε. Ωστόσο, ένας λόγος για τον οποίο δεν έχει προωθηθεί ακόμη για το ευρύ κοινό, είναι επειδή, «είναι τόσο εύκολο για τους ανθρώπους να κάνουν απλώς μια μάσκα από ύφασμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v