Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παλαιστίνη: Ο Σάεμπ Ερεκάτ μολύνθηκε από τον κορονοϊό

Ο Ερεκάτ, από τις γνωστότερες παλαιστινιακές μορφές στο εξωτερικό, «έχει μολυνθεί» από τον κορωνοϊό, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, διευκρινίζοντας ότι ο πολιτικός ακύρωσε όλες τις συναντήσεις που προγραμμάτιζε να κάνει μετά τη διάγνωση.

Παλαιστίνη: Ο Σάεμπ Ερεκάτ μολύνθηκε από τον κορονοϊό

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σάεμπ Ερεκάτ, που έχει χρόνια πνευμονική πάθηση, διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Ο Ερεκάτ, από τις γνωστότερες παλαιστινιακές μορφές στο εξωτερικό, «έχει μολυνθεί» από τον κορωνοϊό, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η ΟΑΠ, διευκρινίζοντας ότι ο πολιτικός ακύρωσε όλες τις συναντήσεις που προγραμμάτιζε να κάνει μετά τη διάγνωση.

Ο Ερεκάτ, 65 ετών, που πάσχει από πνευμονική ίνωση, υποβλήθηκε το 2017 σε μεταμόσχευση πνεύμονα σε αμερικανικό νοσοκομείο προτού συνεχίσει την πολιτική του δραστηριότητα.

Γενικός Γραμματέας της ΟΑΠ, στενός συνεργάτης του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο Ερεκάτ έχει συμμετάσχει σε πολλές διαπραγματευτικές προσπάθειες για την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης. Τις τελευταίες εβδομάδες, έκανε σειρά δηλώσεων εναντίον της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και χωρών του Κόλπου χωρίς να έχει εκπληρωθεί η προϋπόθεση της ειρήνης.

Την περασμένη εβδομάδα ο Σάλεχ αλ Αρούρι, δεύτερος τη τάξει στη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, διαγνώστηκε επίσης ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό και τέθηκε σε απομόνωση.

Η διάγνωση έγινε γνωστή μερικές ημέρες μετά τη συμμετοχή του Ερεκάτ σε συνομιλίες στην Τουρκία ανάμεσα στην ηγεσία της Χαμάς με αυτή της Φάταχ του Αμπάς, που έχει την έδρα της στη Δυτική Όχθη, με στόχο τη συμφιλίωση των παλαιστινιακών παρατάξεων.

Αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στα παλαιστινιακά εδάφη, έχουν καταγραφεί στη Δυτική Όχθη, όπου ζουν 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, 39.500 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 335 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν άλλα δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, γίνεται λόγος για 3.750 μολύνσεις και 24 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v