Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hermes Healthcare: Από τον πρωταθλητισμό στο μπάσκετ, στον στίβο του επιχειρείν

Στο χώρο της υγείας διαπρέπει με την Hermes Healthcare ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπαδόπουλος. Η βράβευσή του στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας και τα επόμενα επιχειρηματικά του σχέδιά στην υγεία και τον αθλητισμό.

Hermes Healthcare: Από τον πρωταθλητισμό στο μπάσκετ, στον στίβο του επιχειρείν

Μια ολοκληρωμένη λύση στην απομακρυσμένη παρακολούθηση και διεπιστημονική διαχείριση ασθενών με χρόνιες παθήσεις, αποτελεί το ηλεκτρονικό σύστημα myAlgos που ανέπτυξε η Hermes Healthcare.

Το σύστημα που βραβεύθηκε στο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds τηςΕθνικής Τράπεζας παρέχει σε ιατρούς, ασθενείς και φροντιστές ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον συνεργασίας, όπου αυτοματοποιημένες διαδικασίες και ένας mobile virtual assistant ικανοποιούν τις διαφορετικές τους προσδοκίες και τους ενδυναμώνουν στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων.

Οι ασθενείς ενδυναμώνονται για να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση της κατάστασής τους, ενώ οι ιατροί αποκτούν ζωτική πληροφορία για να αποδώσουν προσωποποιημένες θεραπείες ακριβείας.

Όπως μας αναφέρει ο ιδρυτής της Δημήτρης Παπαδόπουλος, πρώην παίκτης της εθνικής ανδρών μπάσκετ, η εταιρεία κατάφερε με ίδια κεφάλαια να ολοκληρώσει το σύστημα myAlgos και να επιτύχει τις πρώτες επιστημονικές και επιχειρηματικές συνεργασίες.

Ποιο είναι το αντικείμενο της επιχείρησης σας;

Η Hermes Healthcare είναι μια Healthtech εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της ψηφιακής υγείας. Η εταιρεία μου συνδυάζει, θα έλεγα την βαθιά ιατρική γνώση και εμπειρία του ιδρυτή της με την τεχνολογική εξειδίκευση των εργαζομένων.

Πώς προέκυψε η ιδέα του myAlgos

Ως επεμβατικός γιατρός χρόνιου πόνου και σπονδυλικής στήλης αντιλήφθηκα την ανάγκη μιας πλατφόρμας που θα αναβάθμιζε την σχέση της ιατρικής ομάδας με τους ασθενείς, ενδυναμώνοντας την μεταξύ τους απομακρυσμένη επικοινωνία και συνεργασία. Το myAlgos ξεκίνησε εστιάζοντας στην διαχείριση των ασθενών με χρόνιο πόνο και εξελίχθηκε σε μια πλατφόρμα διεπιστημονικής διαχείρισης υγείας, στοχεύοντας στην πρόληψη και θεραπεία όλων των χρόνιων παθήσεων.

Η εφαρμογή σας έχει τύχει ανταπόκρισης από την αγορά και το χώρο της υγείας;

Η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει πολύ σημαντικές, τόσο επιστημονικές όσο και εμπορικές συνεργασίες στην Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα.

Για ποιό λόγο επιλέξατε να συμμετάσχετε στον 10ο διαγωνισμό του προγράμματος NBG Business Seeds της Eθνικής Tράπεζας;

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρωτοστατεί με διάφορες πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυούς τεχνολογικής επιχειρηματικότητας και η διάκριση στον Διαγωνισμό αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για μια εταιρεία κερδίζοντας αναγνωρισιμότητα και αξιοπιστία.

Βελτιώθηκε η ιδέα σας μέσα από τις διαδικασίες του Διαγωνισμού;

Οι άνθρωποι του προγράμματος είναι πάντα διαθέσιμοι να βοηθήσουν συμβουλευτικά στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού πλάνου. Η διαδικασία του Διαγωνισμού είναι εξαιρετικά απαιτητική και η αξιολόγηση γίνεται από πανεπιστημιακούς και επιχειρηματικούς φορείς, οπότε ο υποβάλλων χρειάζεται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να συγγράψει τελικώς μια ολοκληρωμένη και αξιόμαχη πρόταση. Οπότε, βεβαίως μέσα από αυτήν την προσπάθεια αναδεικνύονται ιδέες και βελτιώνονται υπάρχουσες θέσεις του επιχειρηματικού πλάνου, ώστε αυτό να προσεγγίζει όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένα την ανάγκη της αγοράς.

Ποιό ήταν το μεγαλύτερο όφελος που αποκομίσατε τελικά από τη συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό;

Βελτίωση της επιχειρηματικής ικανότητας, αναγνωρισιμότητα και ανάπτυξη δικτύου γνωριμιών και πιθανών συνεργασιών.

Το πρόγραμμα NBG business seeds προβλέπει μορφές χρηματοδότησης. Έχετε συζητήσει κάτι σχετικό;

Η Εθνική Τράπεζα έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε κάποια από τα venture capital funds, τα οποία συμμετέχουν στο EquiFund, ώστε μέσω εκείνων να επενδύσει έμμεσα σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις. Ωστόσο η Hermes Healthcare που είναι μια bootstrap εταιρεία και ανάμεσα στους φετινούς νικητές δεν έχει καταφέρει να λάβει χρηματοδότηση από τα εν λόγω funds.

Ποιά είναι τα σχέδιά σας για το επόμενο διάστημα;

Προχωράμε με ίδια κεφάλαια, στοχεύοντας στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας, ώστε να αναπτύσσουμε συνεχώς εμπορικές συνεργασίες σε κάθε έναν από τους τομείς ενδιαφέροντός μας, όπως: Κλινικές/Νοσοκομεία, Φαρμακευτικές/Ιατροτεχνολογικές εταιρείες, Ασφαλιστικές εταιρείες, Μεγάλες επιχειρήσεις. Παράλληλα, εξετάζουμε την είσοδο μας και σε άλλες χώρες.

Κύριε Παπαδόπουλε, είσθε γνωστός ως «ο γιατρός» της Εθνικής ανδρών μπάσκετ αλλά και του Ηρακλή και της ΑΕΚ. Ποιός είναι πιο δύσκολος χώρος, αυτός του αθλητισμού ή του επιχειρείν;

Θα έλεγα ότι και οι δύο χώροι απαιτούν τεράστια υπομονή, συνεχή δουλειά, επιμονή και προσήλωση στο στόχο, αλλά και αντοχή στον πόνο και τις απογοητεύσεις. Επομένως και οι δύο χώροι απαιτούν ανάλογου μεγέθους θυσίες και ικανότητες, ωστόσο, μετά βεβαιότητας, είναι πολύ πιο πιθανό ένας πρωταθλητής να γίνει πετυχημένος επιχειρηματίας, παρά ένας ικανός επιχειρηματίας να γίνει πρωταθλητής.

Οι απαιτήσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σας έχουν «αποκόψει» από τον αθλητισμό;

Όχι, το αντίθετο. Και, είναι γνωστό ότι θα είμαι υποψήφιος για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στις επερχόμενες εκλογές στο τέλος του 2020. Στην απόφασή μου αυτή κατέληξα θεωρώντας ότι μπορώ να προσφέρω στην ελληνική καλαθοσφαίριση που τόσο αγαπώ, καινοτόμες ιδέες και την επιχειρηματική μου εμπειρία, ώστε η Ομοσπονδία να καταστεί ένας σύγχρονος και οικονομικά αυτοδύναμος οργανισμός. Με την ευκαιρία αυτή ανακοινώνω το εντός λίγων μηνών λανσάρισμα της εφαρμογής myAthlos η οποία είναι το δίδυμο αδερφάκι του myAlgos και πρόκειται να συμβάλει στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του αθλητισμού.

 

Αν και σεις θέλετε να δοκιμάσετε την επιχειρηματική τους ιδέα και να την δείτε να ξεχωρίζει, ο 11ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας είναι ανοικτός αυτή τη χρονική περίοδο και περιμένει τις προτάσεις σας ηλεκτρονικά έως τις 8 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στο www.nbg.gr/competition.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v