Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι συναντήσεις του Παπανδρέου με Σαρκοζί και Μέρκελ, οι αλλαγές που έρχονται στο θέμα της φοροδιαφυγής, η επένδυση που δρομολογεί το Κατάρ στον Αστακό, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα

Οι συναντήσεις του Παπανδρέου με Σαρκοζί και Μέρκελ, οι αλλαγές που έρχονται στο θέμα της φοροδιαφυγής, η επένδυση που δρομολογεί το Κατάρ στον Αστακό, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Οικονομία: «Σφράγισε» το σχέδιο στήριξης του ευρώ –και της ελληνικής οικονομίας- το ταξίδι Παπανδρέου στο Παρίσι, γράφουν τα «Νέα», που αναφέρουν ότι σε μια εγκάρδια συνεννόηση με τον Ν. Σαρκοζί –και σε τηλεφωνική διάσκεψη με την Α. Μέρκελ- συμφώνησαν για πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν το ευρώ από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Πολιτική στήριξη παρείχε στη χώρα μας ο Ν. Σαρκοζί, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια απομονωμένη χώρα, αλλά με την ευρωζώνη και κυρίως με τη Γαλλία και τη Γερμανία θα αναλάβουν πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των κερδοσκόπων, αναφέρει από την πλευρά της η «Ελευθεροτυπία».

Φορολογία: Επιταχύνονται οι διαδικασίες επιβολής και είσπραξης φορολογικών προστίμων. Όπως αναφέρει η «Ημερησία», στο εξής οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν και να επιδίδουν επί τόπου την έκθεση ελέγχου στους παραβάτες. Το ύψος του προστίμου θα προσδιορίζεται με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ εφόσον ο παραβάτης εντός 15 έως 30 ημερών πληρώσει το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί, τότε αυτό θα μειώνεται στο 1/3 της αρχικής ποινής. Επίσης, θα οδηγούνται στα δικαστήρια όσοι συλλαμβάνονται για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, ενώ όσοι συλλαμβάνονται να διαπράττουν το ίδιο αδίκημα για δεύτερη φορά, θα τους αφαιρείται η άδεια. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ αθλητές και ΠΑΕ.

Ενέργεια: Επένδυση-μαμούθ άνω των 3 δισ. ευρώ προωθούν Ελλάδα και Κατάρ στον Αστακό Αιτωολοακαρνανίας, γράφει η «Ναυτεμπορική». Όπως αναφέρει, το σύμπλεγμα θα περιλαμβάνει σταθμό υγροποιημένου αερίου, μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και παραγωγή βιομάζας.

Ασφάλιστρα ζωής: Στις 25.000 ευρώ ορίζεται τελικά η εγγύηση και το ανώτατο ύψος αποζημίωσης για τα ασφάλιστρα Ζωής από το νέο Εγγυητικό Επικουρικό Κεφάλαιο Ζωής που θεσπίζει το υπουργείο Οικονομίας για την προστασία των καταναλωτών και ασφαλισμένων, γράφει η «Ημερησία».

Διόδια: Νέες αυξήσεις, της τάξης του 20%, ισχύουν από τα ξημερώματα στα διόδια τη εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ράχες Μαλιακού-Κλειδί Ημαθίας, γράφει η «Ελευθεροτυπία», που αναφέρει ότι είναι πιθανό από την ερχόμενη Δευτέρα να έχουμε και νέες τιμές, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από το 19% στο 21%, που θα ισχύσει για το σύνολο των σταθμών διοδίων στις εθνικές οδούς και στην Αττική Οδό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο