Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι προτάσεις της ΕΕ για την φορολογία, ο ποινικός απολογισμός για το φαγοπότι στη ΔΕΗ, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Οι προτάσεις της ΕΕ για την φορολογία, ο ποινικός απολογισμός για το φαγοπότι στη ΔΕΗ, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Δημόσιοι υπάλληλοι: Κατά 37.000 άτομα το χρόνο θα μειώνεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι και το έτος 2015, σύμφωνα με τη δέσμευση της νέας δανειακής σύμβασης, που απαιτεί στο τέλος του 2015 οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι λιγότεροι κατά 150.000, γράφει η «Ναυτεμπορική».

Σκαραμαγκάς: Εκ περιτροπής εργασία με μια ημέρα δουλειά την εβδομάδα, δηλαδή τέσσερα μεροκάματα συνολικά τον μήνα, ανακοίνωσε στους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο λιβανικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων, γράφουν τα «Νέα».

Φορολογία: Η μείωση των φοροαπαλλαγών, η βελτίωση του μηχανισμού συλλογής ΦΠΑ και η ενίσχυση των φορολογικών αρχών είναι προτιμότερες επιλογές για την Ελλάδα από την αύξηση των φόρων, επισημαίνει σε σχετική της έκθεση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει η «Καθημερινή».

Επιδόματα ανεργίας: Από τρεις μήνες έως και ένα χρόνο θα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας οι αυτοαπασχολούμενοι ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, γράφει η «Ημερησία». Το ελάχιστο ποσό θα είναι ανάλογο με την ασφαλιστική κατηγορία, αλλά δεν θα είναι μικρότερο από τα 360 ευρώ για τους πρώτους τρεις μήνες.

ΔΕΗ: Τρία κακουργήματα, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, είναι ο ποινικός απολογισμός της εισαγγελικής έρευνας για το μεγάλο φαγοπότι στη ΔΕΗ, γράφουν τα «Νέα».

Φωτοβολταϊκά: Το σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης, που μαζί με το «ελληνικό ρίσκο» έχουν περιορίσει δραστικά τις επενδύεις σε φωτοβολταϊκά, η πίεση που δέχονται οι ελληνικές βιομηχανίες από τα φθηνά πάνελ made in China, και οι χιλιάδες αιτήσεις που έχουν «κλειδώσει» πολύτιμο ηλεκτρικό χώρο για έργα που δεν πρόκειται να γίνουν λόγω έλλειψης κεφαλαίων, σκοτεινιάζουν το μέλλον της αγοράς, γράφουν τα «Νέα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο