Ο Τύπος της Τρίτης

Η νέα συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Παπούλιας με τους πολιτικούς αρχηγούς, η αποσύνδεση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων από τους λογαριασμούς, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Η νέα συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Παπούλιας με τους πολιτικούς αρχηγούς, η αποσύνδεση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων από τους λογαριασμούς, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΔΕΗ: Η ΔΕΗ προχωρά στην αποσύνδεση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιχείρησης στους νέους λογαριασμούς που εκδίδουν δεν συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος, παρά την εκ του νόμου υποχρέωση για την πρώτη δόση του 2012. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η σχετική απόφαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχει τη σιωπηρή αποδοχή του υπουργείου Οικονομικών.

Φορολογία: Περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι καλούνται να πληρώσουν όλοι σχεδόν οι φορολογούμενοι, όπως προκύπτει από τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με τα «Νέα», κατά την επεξεργασία 12.000 δηλώσεων που υποβλήθηκαν τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Taxis, προέκυψε πρόσθετη φορολογία περίπου 600 ευρώ.

Πολιτική: Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης και την αποφυγή νέων εκλογών. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας έθεσε προς συζήτηση τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ενδεχόμενο που δεν απέρριψαν a priori οι πρόεδροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Finansbank: Καθαρά κέρδη της τάξης των 89,34 εκατ. ευρώ σημείωσε η τουρκική θυγατρική της Εθνικής, Finansbank, το πρώτο τρίμηνο του 2012, έναντι 128,34 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2011, γράφει η «Ημερησία». Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 271,55 εκατ. ευρώ, έναντι 244,11 εκατ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις ανήλθαν σε 61,76 εκατ. ευρώ από 30,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο