Audio / Video

Γιατί η Δύση θα πληγεί σκληρότερα από τον κορωνοϊό

Γιατί η Δύση θα πληγεί σκληρότερα από τον κορωνοϊό

Εντυπωσιακή η διαφοροποίηση μεταξύ χωρών της Ασίας και της Δύσης στην αντίδραση απέναντι στην πανδημία. Οι ελλείψεις στα υγειονομικά συστήματα, τα πολιτικά λάθη και τα παθήματα που δεν έγιναν… μαθήματα.

Γιατί να επενδύσει κανείς σε αρνητικά επιτόκια;

Γιατί να επενδύσει κανείς σε αρνητικά επιτόκια;

Το ένα πέμπτο της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων έχει σήμερα αρνητική απόδοση. Οι Financial Times αναλύουν σε ένα συνοπτικό βίντεο τις οικονομικές δυνάμεις πίσω από αυτό το εκ πρώτης όψεως παράδοξο φαινόμενο.

Εβρος: Αποτράπηκε η είσοδος σε 10.000 άτομα

Εβρος: Αποτράπηκε η είσοδος σε 10.000 άτομα

Μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες, οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Τουλάχιστον 13.000 στα σύνορα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Τέσσερα αποκαλυπτικά γραφήματα για τον κορωνοϊό

Τέσσερα αποκαλυπτικά γραφήματα για τον κορωνοϊό

Με τη βοήθεια γραφημάτων οι Financial Times παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον νέο κορωνοϊό. Η σύγκριση με τον SARS. Ποια είναι τα πραγματικά μεγέθη όσον αφορά το επίπεδο μολυσματικότητας και τη θνησιμότητα.

Πικετί: Γιατί χρειαζόμαστε ένα νέο φόρο για τους πλούσιους

Πικετί: Γιατί χρειαζόμαστε ένα νέο φόρο για τους πλούσιους

To σημερινό επίπεδο της ανισότητας δεν είναι μόνο άδικο, αλλά και αναποτελεσματικό για την οικονομία, υποστηρίζει στους Financial Times ο Τομά Πικετί. Ο ρόλος της ιδεολογίας και η σωστή απάντηση στην κρίση της παγκοσμιοποίησης.

Γιατί οι ΗΠΑ φοβούνται ότι θα γίνουν... Ιαπωνία

Οι αμερικανοί οικονομολόγοι ανησυχούν για το ότι η «ασθένεια» που πλήττει εδώ και χρόνια την Ιαπωνία μπορεί να επηρεάσει και τις ΗΠΑ. Η γήρανση του πληθυσμού και ο αντίκτυπος στη νομισματική πολιτική.

Πώς ο κορωνοϊός χτυπά τις αγορές

Αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός. Πώς επηρέασε τις τιμές μετοχών, ομολόγων, νομισμάτων και εμπορευμάτων.Οι εκτιμήσεις για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Ποιο είναι το μέλλον της κυβερνοασφάλειας

Η συνδεσιμότητα συσκευών, συστημάτων και υπηρεσιών δημιουργεί νέες δυνατότητες αλλά ταυτόχρονα μας κάνει πιο ευάλωτους σε κυβερνοεπιθέσεις.

Πώς μπορεί να «φρενάρει» o S&P 500

Η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η μείωση των εταιρικών κερδών, οι υψηλές αποτιμήσεις και ένας εμπορικός πόλεμος δεν έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πορεία του δείκτη προς τα ρεκόρ.

Μια επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία

Επιπλέον επενδύσεις έως 2 δισ. δολάρια δηλώνει έτοιμη να πραγματοποιήσει η Ελληνικός Χρυσός. Το τρίπτυχο λειτουργίας, το έως σήμερα οικονομικό αποτύπωμα και οι θέσεις για το περιβάλλον και την ασφάλεια των εργαζομένων. Advertorial.

Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται... restart!

Τα μέτωπα που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης το 2020

Η Νορβηγία και τα διλήμματα για το κοίτασμα των $100 δισ.

Γιατί η γρίπη των χοίρων απειλεί την οικονομία

Γεμάτος «λακούβες» ο δρόμος της επιτυχίας για τα ηλεκτρικά ΙΧ

Οσα πρέπει να ξέρετε για τις βρετανικές εκλογές

Πώς θα μοιάζουν τα γραφεία το 2050

Μπορεί το Libra να αντικαταστήσει το... δολάριο;

Στέρεψε η «δεξαμενή» έργων που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ

Γιατί το Netflix δείχνει τώρα ευάλωτο

v