Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Audio / Video

Μεγάλοι πονοκέφαλοι στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Μεγάλοι πονοκέφαλοι στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Το σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ αποκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά. Οι νέες καταναλωτικές συνήθειες και η κόπωση της Κίνας. Γιατί οι εταιρείες «κρύβουν» τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Hi Tech απογείωση για την βιομηχανία υδρογονανθράκων

Hi Tech απογείωση για την βιομηχανία υδρογονανθράκων

Εως και 75 δισ. ευρώ το χρόνο αναμένεται να εξοικονομηθούν εξαιτίας της τεχνολογικής προόδου που επιτρέπει γρηγορότερες και αποτελεσματικότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Η πίεση στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Γιατί δεν φταίει η Κίνα για τα δεινά της Apple

Γιατί δεν φταίει η Κίνα για τα δεινά της Apple

Η διοίκηση της αμερικανικής πολυεθνικής «κατηγορεί» την Κίνα για την απρόσμενη πτώση στα έσοδα που έπληξε και την μετοχή της. Ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα με την στρατηγική της σε ότι αφορά τις τιμές των iPhone.

Οι εικόνες και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά

Οι εικόνες και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά

Πρωταγωνιστής σε κρίσιμες εξελίξεις της περασμένης χρονιάς ο Ντ. Τραμπ. Ποιες ήταν οι εξελίξεις σε κρίσιμα πολιτικά και οικονομικά θέματα. Οι συρράξεις, οι φυσικές καταστροφές και τα γεγονότα που χαρακτήρισαν την χρονιά που φεύγει.

Τι σημάδεψε την παγκόσμια οικονομία το 2018

Τι σημάδεψε την παγκόσμια οικονομία το 2018

Οι ανταλλαγές… δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας το φρενάρισμα της παγκόσμιας οικονομίας και τα sell off στις διεθνείς αγορές. Οι δίδυμες κρίσεις σε Ιταλία και Τουρκία, η κρίσιμη καμπή στην πορεία για το Brexit και γιατί το 2019 φαντάζει… δύσκολο.

Το λάθος του Τραμπ με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου

Οι ΗΠΑ έχουν αναδειχτεί στον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου, εξέλιξη που ανατρέπει θεμελιακά τα συμφέροντά της σε ότι αφορά τις τιμές. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα και ποια είναι η χρυσή τομή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα ηλεκτροκίνητα Ι.Χ.

Το ερώτημα αν ήρθε η ώρα αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι παραπάνω από επίκαιρο στη Δυτική Ευρώπη. Ο διαφορετικός τρόπος οδήγησης και τα πλεονεκτήματα αντιμέτωπα με το κόστος και την αυτονομία.

Το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας

Ενα κράτος στο οποίο λιγότερες από μια στις 10 επιχειρήσεις ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι πτυχιούχοι είναι λίγοι δείχνει καταδικασμένο σε αυτό που βιώνει σήμερα η γειτονική χώρα. Οι φτωχές επιδόσεις στην εκπαίδευση. Το τεράστιο βάρος του χρέους και η χρόνια στασιμότητα στην ανάπτυξη.

Η μετοχή της Apple πήρε την… κάτω βόλτα

Οι τρεις πηγές ανησυχίας στις τάξεις των επενδυτών και η πτώση των τεχνολογικών εταιρειών στη Wall Street. Απώλειες ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε όρους κεφαλαιοποίησης για τις Faangs.

Πως θα διεξαχθούν οι hi tech πόλεμοι του μέλλοντος

Σε διαρκή αναζήτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος βρίσκονται οι ΗΠΑ βλέποντας την δύναμη της Κίνας να αυξάνει. Τεχνητή νοημοσύνη, ρομπότ αλλά και το Διάστημα στην ατζέντα των ερευνητικών κέντρων.

Ντομπρόβσκις: Δεν βλέπω εκτροχιασμούς λόγω εκλογών

Τραμπ εναντίον Μακρόν στον πόλεμο των ιδεών

Βέμπερ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται restart

Πέντε γραφήματα που προκαλούν… τρόμο!

Ο Τραμπ γράφει νέα σελίδα στην παγκοσμιοποίηση

Τι κρύβει το σχέδιο απόσυρσης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Το Νόμπελ Οικονομίας και η άλλη όψη της ανάπτυξης

Τι πάει… στραβά με τις αναδυόμενες αγορές

Τα βασικά μαθήματα δέκα χρόνια μετά την κρίση

Πού κρύβονται τα... subprime αυτής της δεκαετίας