Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Rebound» με επιθετικές αγορές στο ΧΑ

Ισχυρά κέρδη για το σύνολο των blue chips. Ανοδος άνω του 10% για Πειραιώς, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΔΕΗ, Frigoglass. Με θετικό πρόσημο και η μετοχή της ΕΤΕ μετά τις πρωϊνές πιέσεις. Σε υψηλά επίπεδα κινείται ο τζίρος.

Σχεδόν καθολικό χαρακτήρα προσλαμβάνει η θεαματική ανοδική αντίδραση. Αυτό γιατί 41 από τις 45 μετοχές των FT 25 και FT Mid αντιδρούν με ισχυρά κέρδη ενώ μόλις δύο τίτλοι του FT Mid (Ικτίνος, Autohellas) υποχωρούν. Σταθεροί μένουν άλλοι δυο τίτλοι του δείκτη (Ιατρικό και ΟΛΘ). Για τον FT 25 επιτυγχάνεται το 25 στα 25 μετά και το ανοδικό γύρισμα για τη μετοχή της Εθνικής, σταδιακά από τις 13:10.

Ανοδικά έχει γυρίσει και η μετοχή της ΕΤΕ η οποία ξεκίνησε τη συνεδρίαση δεχόμενη ισχυρές πιέσεις, με αποτέλεσμα ο μεν ΓΔ να αντιδράσει νωρίτερα μέχρι τις 1.125,19, ο δε FT 25 μέχρι τις 362 μονάδες.

Στα 226 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, από τα οποία 102 εκατ. στη μετοχή της Εθνικής και 44 εκατ. στη μετοχή της Πειραιώς.

Η «τέλεια παγίδα» για τους short παίκτες μετά την τριήμερη βίαιη διόρθωση του ΧΑ, εγκλωβισμός των πωλητών και έντεχνο ανέβασμα του πήχη για την Εθνική πυροδοτούν τη μόχλευση που χρειαζόταν η αγορά.

Αναλυτές κάνουν λόγο για μια φυσιολογική τεχνική αντίδραση μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών, επισημαίνουν ωστόσο ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός πως κινούμαστε προς τις κάλπες της Κυριακής από τις οποίες θα βγουν συμπεράσματα για την τάση που θα διαμορφωθεί στο επόμενο διάστημα. 

Από τις μετοχές του FT 25 τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Σωλήνουργεία Κορίνθου, Jumbo (προσεγγίζουν ή ξεπερνούν το 10%). Η Εθνική λίγο πριν το κλείσιμο παρουσιάζει άνοδο άνω του 2% στα 2,16 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v