Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: ΔΕΗ και Follie ρίχνουν τον ΓΔ

Προς τις 815 μονάδες επανέρχεται ο Γενικός Δείκτης, μετά την καταγραφή χαμηλών ημέρας κάτω από τις 810 νωρίτερα. Επιμένουν οι πωλητές σε ΔΕΗ και Folli Follie. Κέρδη για Εθνική, Eurobank, πτωτικά Alpha και Πειραιώς.

ΧΑ: ΔΕΗ και Follie ρίχνουν τον ΓΔ

Με τη μετοχή της ΔΕΗ κατά 8,07% χαμηλότερα, στα 2,096 ευρώ, και του FF Group να διορθώνει 7,11% στα 7,71 ευρώ, η εικόνα της αγοράς δεν θα μπορούσε να είναι και πολύ διαφορετική.

Απώλειες έως 1,67% στις 808 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. χαμηλότερα κατά 0,94% στις 2.125 μονάδες ο FTSE25, με τον τραπεζικό κλάδο να έχει «γυρίσει» σε αρνητικό έδαφος και με τον Δείκτη Τραπεζών έως 1,19% στις 980 μονάδες.

Οι συναλλαγές σε μέτρια επίπεδα, με ανάλογο τζίρο και με το κλίμα να έχει βαρύνει λόγω των δύο επίμαχων περιπτώσεων, που αναφέρθηκαν στην αρχή του κειμένου.

Στην περίπτωση της ΔEH, η έκθεση της McKinsey προφανώς και λειτούργησε ως αφορμή για να εντατικοποιηθούν οι ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Επιχείρησης, με τη διοίκηση να κάνει λόγο για υποτιμητική κερδοσκοπία. Συνέπεια των όσων διαδραματίζονται σε έναν από τους πλέον κομβικούς/συστημικούς ομίλους της χώρας και δεδομένου ότι ο ξένος οίκος είναι σύμβουλος της Επιχείρησης, η όλη υπόθεση έχει προσλάβει έντονα πιεστικό χαρακτήρα. Πλέον η αποτίμηση της ΔΕΗ περιορίζεται στα 486 εκατ. ευρώ.

Και αν η ΔΕΗ είναι πιο τελευταία περίπτωση, που επιβαρύνει την αγορά, αυτή του FF Group ως πρόσφατη παραμένει ένα βαρίδι, με ορατές συνέπειες στη στάση ορισμένων fund managers.

Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με ισχυρές πιέσεις/απώλειες -μετά την ανάπαυλα 2-3 ημερών- για τη μετοχή του FF Group, με την τιμή έως τα 7,63 ευρώ και την αποτίμηση να περιορίζεται στα 516 εκατ. ευρώ.

Με... βαρίδια τη ΔΕΗ και το FF Group, το κλίμα παραμένει σταθερά αρνητικό από τις πρώτες κιόλας εντολές μέχρι και νωρίτερα, όταν στις 13:35 καταγράφηκαν οι χαμηλές τιμές ημέρας. Χαμηλά επίπεδα απ' όπου επιχειρήθηκε να γίνει μία αντίδραση, με αποτέλεσμα οι απώλειες να περιορισθούν στις 815 μον. για τον ΓΔ.

Ωστόσο για σήμερα έχει απομακρυνθεί το ζητούμενο των 826 μονάδων, κάτι που έχει βαρύνει στις κινήσεις των traders, στην πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κατηγορίας.

Ενδεικτικό το ότι στις 14.55΄από τις μετοχές του δείκτη σε μόλις 6 υπερίσχυαν οι long και συγκεκριμένα σε Coca Cola, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Eurobank και Motor Oil.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 27/80, η αξία των συναλλαγών στα μόλις 19,9 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v