Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Αμήχανος» ο Γενικός Δείκτης

Εναλλαγές προσήμων κοντά στο χθεσινό κλείσιμο και χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, πάνω από τις 800 μονάδες παραμένει ο κλαδικός δείκτης. Ανοδικά Viohalco, πτώση για ΕΛΠΕ, Aegean.

ΧΑ: «Αμήχανος» ο Γενικός Δείκτης

Ανοδικό ξεκίνημα στο ΧΑ, σε αντίδραση της αγοράς στη χθεσινή διόρθωση με περιορισμένο τζίρο.

Από την αρχή της συνεδρίασης στο σύστημα υπερίσχυσαν οι εντολές των αγοραστών έναντι εκείνων των πολιτών, με αποτέλεσμα βασικοί δείκτες και μετοχές-σηματωροί να κινηθούν με θετικό πρόσημο σε λίγο υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Συναλλαγές και τζίρος σε μέτρια επίπεδα, θυμίζοντας πως στη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση η αξία των συναλλαγών δεν ξεπέρασε τα 54 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με τα 80+ εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν στην άνοδο της Παρασκευής.

Στις 866 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τις ενέργειες των traders και επενδυτών να κατανέμονται σε τραπεζικές μετοχές αλλά και σε blue chips.

Συνεδρίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή, καθώς αναμένεται η έκθεση της Ernst & Young για τη ΔΕΗ, αλλά και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το εταιρικό ομόλογο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Δεδομένης της έκδοσης του ΟΤΕ που έχει προηγηθεί αντλώντας 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο της τάξης του 0,875%, η σύγκριση μεταξύ των δύο είναι αναπόφευκτη.

Στην περιοχή των 810 μονάδων ο Τραπεζικός Δείκτης, σταθερά πάνω από το όριο των 800 μονάδων, με την Εθνική να πραγματοποιεί για ακόμα μία συνεδρίαση αυξημένο τζίρο. Στο 0,92 ευρώ η μετοχή της Εθνικής και στο 0,6 ευρώ της Alpha Bank.

Από τα blue chips, με τον δείκτη FTSE 25 στις 2.131 μονάδες, ο ΟΤΕ στα  12,62 ευρώ, τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 8,56 ευρώ και η ΔΕΗ στα 2,932 ευρώ.

Στις 11:05 η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 2,95 εκατ. ευρώ, αισθητά χαμηλότερη από την αντίστοιχη της χθεσινής συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v