Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Στο εύρος των 870-880 μονάδων η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα. Μεικτά πρόσημα στον τραπεζικό κλάδο, πονταρίσματα σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Coca Cola.

Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Προσεκτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό την... βροχή εταιρικών αποτελεσμάτων και εξελίξεων στο μέτωπο του Brexit, καθώς ξεκινά και τυπικά η σύντομη προεκλογική περίοδος, στον δρόμο προς τη 12η Δεκεμβρίου.

Με την προσοχή και στη Νέα Υόρκη, καθώς η Wall Street συνεχίζει με νέα ιστορικά υψηλά, ωθούμενη από την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων αλλά και από τα οικονομικά αποτελέσματα ομίλων-κολοσσών του NYSE. Χαμηλότερα των 12,33 μονάδων, στις 12,26 μονάδες, μετά και την τελευταία υποχώρηση του δείκτη φόβου, την ώρα που τα futures παραπέμπουν σε ανοδικό ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Στα καθ' ημάς, η αρχή έγινε από την πλευρά των αγοραστών, οι οποίοι επιχείρησαν με ενεργοποίηση εντολών αγοράς να οδηγήσουν την αγορά προς τις 880 μονάδες. Αν και ακόμη είναι νωρίς, δεν θα αποκλείαμε, στη συνέχεια, μία κίνηση από τους long μετά τις 16:30 και κυρίως προς το τέλος της συνεδρίασης.

Δεν είναι τυχαίο πως ένα μεγάλο μέρος της συναλλακτικής δραστηριότητας και ενός ταχύτερου ρυθμού ροής εντολών σημειώνεται στα τελευταία 45' της συνεδρίασης. Τάση που παρατηρείται από τη συνεδρίαση της Δευτέρας και δεν αποκλείεται να έχει συνέχεια, σήμερα-αύριο.

Επιφυλακτικές οι συναλλαγές των traders, κατανέμονται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο (κατά 61%) και δευτερευόντως σε ΟΠΑΠ, ΕΛ.ΠΕ, Mytilineos, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τεχνική Ολυμπιακή, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, AEGEAN. Oλες με θετικό πρόσημο, ενδεικτικό του κλίματος που διαμορφώνεται στα πρώτα 45' της συνεδρίασης.

Σταθερά πάνω από τις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, ισχυροποιώντας -έτι περαιτέρω- τη στήριξη στην περιοχή των 865/860 μονάδων. Δίνοντας έτσι πόντους στο ενδεχόμενο ακόμη μίας προσπάθειας για την υπέρβαση των 880 μονάδων.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με τις 4 συστημικές μετοχές πρώτες στη σχετική κατάταξη, με χρηματιστηριακούς παράγοντες να περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη έκθεση των βραχυπρόθεσμων παικτών στον κλάδο. Κάτι η θετική αναφορά του οίκου Moody's, λίγο οι προσδοκίες ενόψει DBRS, συν το κλείσιμο του μηνός Οκτωβρίου εξηγούν ε-ν μέρει- την επικέντρωση των traders στον κλάδο.

Από τις μετοχές του κλάδου, ισχυρότερη τάση για την Alpha Bank, πάντα σε μέτρηση εβδομάδας.

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, κινητικότητα και στα Ελληνικά Πετρέλαια, με τον Χρήστο Κολώνα να αναφέρεται από νωρίς στις ενδείξεις για πιθανό μεγάλο κοίτασμα ΝΔ της Κρήτης. Από τη μεσαία, αυξημένες συναλλαγές και νέα άνοδος για την Τεχνική Ολυμπιακή, με τον Φώτη Κόλλια να αποκαλύπτει το φερόμενο ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v