Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: «Παιχνίδι» στις παρυφές των 900 μονάδων

Σταθεροποιητική εκκίνηση για τον ΓΔ. Με... αέρα από τα νέα ρεκόρ στη Wall, η συνεδρίαση. Θετικό αναμένεται το κλείσιμο μήνα, με τις τράπεζες να υπεραποδίδουν. Τα σινιάλα από τη μείωση τζίρου και οι μετοχές με ενδιαφέρον. Αργία σήμερα στις ΗΠΑ.

XA: «Παιχνίδι» στις παρυφές των 900 μονάδων

Μονότονα τα νέα από Νέα Υόρκη, καθώς στη Wall Street οι long συνέχισαν το πάρτι τους, με την καταγραφή «νέων ιστορικά υψηλών». Τρίτο σερί ρεκόρ, με τον S&P 500 στις 3.153,63 μονάδες, με τον VIX/CBOE ακόμη χαμηλότερα, στις 11,75 μονάδες, και με το GREK/ETF στα 9,80$.

Τελευταία συνεδρίαση πριν την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σήμερα για τις αγορές διεθνώς, συνακόλουθα για το ελληνικό χρηματιστήριο. Στο 3,76% η μηνιαία άνοδος για τον S&P 500, που για το 2019 «μετρά» 25,80% συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του, για ακόμη ένα χρόνο.

Στο ΧΑ, άλλη μία συνεδρίαση ελέγχου της ευρύτερης περιοχής των 900 μονάδων, με την προσέγγιση των 898,65 να ενεργοποιεί -για ακόμη φορά- ρευστοποιήσεις, με συνέπεια ο Γενικός Δείκτης να διαμορφωθεί στις 895,03 μονάδες. Από τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, η αισθητή μείωση της αξίας συναλλαγών, στα 68,542 εκατ. ευρώ. Από τον... καθαρό τζίρο της Τρίτης των 110 εκατ. (χωρίς τα 35 εκατ. του ΟΠΑΠ), η συναλλακτική αξία έπεσε σημαντικά, παραπέμποντας σε... φρένο των traders.

Προτελευταία συνεδρίαση για τον Νοέμβριο και όπως όλα δείχνουν και το κλείσιμο μηνός θα είναι θετικό για τους βασικούς δείκτες, και για τον τραπεζικό θα σημειωθεί υπεραπόδοση έναντι των ΓΔ και του FTSE25 και το κυριότερο, θα έχει κερδηθεί ένα στοίχημα, που είχε επιτευχθεί το 2000.

Στις 889,12 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, στις 2.254,67 ο FTSE25, με τον ΟΠΑΠ να... κλέβει τις εντυπώσεις, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Αυξημένα κέρδη για τον Οργανισμό, μέρισμα-μαμούθ και στα 10,40 ευρώ η μετοχή, με υψηλό τζίρο 8.614 εκατ.

Συνεδρίαση πωλήσεων και η χθεσινή, καθώς συνεχίζεται η άντληση ρευστότητας λόγω της αμκ της Lamda Development, κάτι που θα συμβεί για ακόμη λίγες συνεδριάσεις.

Εγκλωβισμένος σε στενό εύρος ο ΓΔ, αλλά όσοι δίνουν περισσότερη σημασία στις επιμέρους εισηγμένες/μετοχές και όχι σε δείκτες που δεν αποτυπώνουν σωστά την πραγματική κατάσταση της αγοράς, των αποδόσεων των εταιρειών, θα πρόσεξαν το «νέο υψηλό» για τη μετοχή της Quest. Στα 7,54 με τζίρο 423.587 ευρώ, με τη συγκεκριμένη να είναι ενδεικτική αρκετών ακόμη περιπτώσεων, όπου η τρέχουσα τιμή αντιστοιχεί σε πολύ υψηλότερες τιμές των δεικτών. Χρόνια παθογένεια, που συνεχίζεται.

Στα 3,15 η μετοχή της ΔEH, με την εύλογη προσοχή της αγοράς, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση Χατζηδάκη στη Βουλή και μία μέρα πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ζητούμενο για σήμερα-αύριο ένα «κλείσιμο» της αγοράς πάνω από τις 892 μονάδες, στόχος που δείχνει εφικτός.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v