Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρόλο οδηγού ο ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη 890-900 μονάδων παραμένει ο Γενικός Δείκτης, καθώς η μεγάλη άνοδος 4% του Οργανισμού λειτουργεί ως αντίβαρο στις τραπεζικές πιέσεις. Μέτριος ο τζίρος λόγω αργίας στις ΗΠΑ. Ανοδικά ΔΕΗ, Coca Cola.

Σε ρόλο οδηγού ο ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο

Μέτριων συναλλαγών, ανάλογου τζίρου, η συνεδρίαση. Εκ προοιμίου αναμενόμενο, λόγω της αργίας -σήμερα- στη Wall Street και της ημιαργίας -αύριο-, με τη συνεδρίαση να ολοκληρώνεται στις 20:00.

Ούτως ή άλλως για τους traders, στη Νέα Υόρκη, ο Νοέμβριος έχει «κλείσει» χρηματιστηριακά, μετά από ακόμη ένα θεαματικό... φώτο φίνις τρίτου -τριπλού σερί- ρεκόρ, με τον S&P 500... αδιόρθωτο, στις 3.150 μονάδες.

Με την «αγορά των αγορών» σε αργία, η Ευρώπη κινείται σε αργούς ρυθμούς, με μειωμένους τζίρους και μεταβολές που δεν ξεπερνούν τη μισή ποσοστιαία μονάδα. Χαμηλότερα, κατά 0,35%, στις 13.237 μονάδες ο DAX.

Στα καθ' ημάς, ο τζίρος των 31 εκατ. στις 15:10 αποτυπώνει εύγλωττα το κλίμα που επικρατεί. Με μικρές απώλειες, 0,11%, ο ΓΔ στις 894, με ζητούμενο να μη χαθούν, αύριο, σε τελική τιμή οι 892-890 μονάδες. Προτελευταία συνεδρίαση για τον Νοέμβριο, με θετική μεταβολή 2,49% σε μηνιαία μέτρηση.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης συσσώρευσης της αγοράς, στο εύρος των 899-890 μονάδων, οι μετρημένες κινήσεις των παικτών επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες μετοχές, κυρίως της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στην περιοχή των 875 μονάδων ο τραπεζικός δείκτης, έχοντας ανακτήσει περί τις 6 μον. από τα χαμηλά ημέρας, αλλά παραμένει χαμηλότερα των 880 μονάδων. Με πωλητές και σταθερά στο μείον ο κλάδος, που «γύρισε» αρνητικά μετά τα πρώτα 10', για να παραμείνει έκτοτε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Πέριξ των 2.250 μον. ο FTSE25, σήμερα με καλύτερη τεχνική εικόνα και σημαντικά μικρότερες απώλειες.
Από τον τραπεζικό κλάδο, στην Εθνική η μεγαλύτερη αξία συναλλαγών, με 3,7 εκατ. στη δεύτερη θέση, μετά τον ΟΠΑΠ.

Το ενθαρρυντικό -για τους αγοραστές- η επαναφορά πάνω από το όριο των 3 ευρώ, καθώς νωρίτερα είχε διορθώσει έως τα 2,984 ευρώ.

Ωστόσο μετοχή της ημέρας και της εβδομάδας ο ΟΠΑΠ, με μία εξαιρετική αντίδραση από τα χαμηλά της Δευτέρας, με άνοδο σχεδόν 10% σε διάστημα εβδομάδας, συμπληρώνοντας ένα... καρέ τριών από τις σημαντικότερες εισηγμένες του ΧΑ.

Η αρχή είχε γίνει με την Coca Cola, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ακολούθησε ο ΟΤΕ, με την ίδια αφορμή για να επανέλθει η Coca Cola. Kαι αυτή την εβδομάδα, gratis o OΠΑΠ.

Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, πέραν του ΟΠΑΠ, αγοραστές ενεργούν σε άλλες, μόλις, 5 μετοχές. Στα 8,22 η AEGEAN, στα 3,176 η ΔΕΗ, στα 30,45 η Coca Cola, στα 7,27 η Lamda και στα 9,83 ευρώ η Mytilineos.

Στις 40/70 με 76 χωρίς μεταβολή, η εικόνα του ταμπλό, λίγο πριν τις 15:30.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v