Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Γυροφέρνει τις 900 μονάδες ο ΓΔ

Συντηρείται κοντά στο ορόσημο των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές να αντισταθμίζονται από την άνοδο σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ. Ξεχωρίζουν ανοδικά Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ. Μέτριος ο τζίρος.

ΧΑ: Γυροφέρνει τις 900 μονάδες ο ΓΔ

Με οριακές απώλειες συντηρείται το ΧΑ, οριακά χαμηλότερα των 900 μονάδων.

Με απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές και κέρδη για συγκεκριμένα blue chips.

Η τελευταία συνεδρίαση Νοεμβρίου, και με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, μέχρι τώρα, με θετικό πρόσημο για τον μήνα -και το σημαντικότερο, πάνω από κρίσιμες περιοχές στηρίξεων.

Οι συναλλαγές σε μέτρια επίπεδα, όπως άλλωστε αναμενόταν, λόγω της ημιαργίας στη Νέα Υόρκη, και με τους traders να «φροντίζουν» ώστε το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης να διατηρεί την ανοδική φορά, καταγράφοντας παράλληλα ένα ρεκόρ μηνών με θετικό πρόσημο, ανάλογο αυτού που είχε να σημειωθεί από το 2000. Ενδεικτικό της αλλαγής τάσης και… σελίδας στο Χρηματιστήριο.

Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών γίνεται στις τραπεζικές μετοχές αλλά και σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ακόμη 4-6 μετοχές του FT 25.

Στις 2.265 μονάδες ο FT 25, με τη Μυτιληναίος να υπεραποδίδει, τη ΔΕΗ στα 3,25 ευρώ, την Ελλάκτωρ στο 1,75 ευρώ (μετά την ανακοίνωση για την έκδοση Eurobond) ενώ ο ΟΠΑΠ, μετοχή της εβδομάδας, σε νέο υψηλό έτους.

Ζητούμενο για τους long ένα κλείσιμο της αγοράς με τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 892 μονάδες και για τον τραπεζικό, όχι χαμηλότερα των 880 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v