Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατήρησε τα... κεκτημένα το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 920 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με ρελάνς των αγοραστών στο φινάλε. Ξεχώρισε ο τίτλος της Coca Cola, μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες. Συνεχίστηκε το stock picking. Τα σινιάλα για τη συνέχεια.

Διατήρησε τα... κεκτημένα το Χρηματιστήριο

Επιτόπιο βηματισμό συνεχίζουν να θυμίζουν όλες οι τελευταίες συνεδριάσεις στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους ενεργούς Επενδυτές να δείχνουν αναποφάσιστοι, παρά τα συνεχόμενα νέα ιστορικά υψηλά των κύριων Διεθνών Χρηματιστηρίων.

Από εκεί και πέρα και αυτό φάνηκε και σήμερα, αρκούν λίγες εντολές σε μετοχές αυξημένου “ειδικού βάρους”, προκειμένου να κριθεί το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης, ελλείψει και του “αντίπαλου δέους”, όμως σε καμία περίπτωση το Χ.Α. δεν θυμίζει Αγορά, που μπορεί να διεκδικήσει άμεσα, νεότερα υψηλά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις Εγχώριων Αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες “λόγω της χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, η Εγχώρια Αγορά δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών”.

Να σημειωθεί ότι το συνεχιζόμενο “stock picking” δεν συμπεριέλαβε όλο το εύρος του ταμπλό (15 λεπτά πριν τις τελικές δημοπρασίες, η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών ήταν απόλυτα ισορροπημένη), όμως αποδείχθηκε ικανό να κλείσει τους βασικούς δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου σχετικά κοντά στα υψηλά ημέρας και να επαναφέρει τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 920 μονάδων.

Όλα τα παραπάνω εν μέσω μικτών προσήμων και επιφυλακτικού κλίματος, όσον αφορά την τρέχουσα εικόνα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, ενώ σταθεροποιητικά ήταν τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετους να διαμορφώνεται στο 1,395%.

Συμπερασματικά και μέχρι το Χ.Α. να αποκτήσει, εκ νέου, τάση, το ενδιαφέρον θα επικεντρώνεται στις κινήσεις μετοχών σε όλο το εύρος του ταμπλό, ανάλογα με τις ειδήσεις και τις διαθέσεις των θεωρούμενων “περιφερειακών δυνάμεων”.

Για πολλοστή συνεδρίαση άλλαξαν και τα δύο πρόσημα οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, με την εικόνα να είναι απόλυτα ισορροπημένη, όσον αφορά τα τελικά πρόσημα.

Και τα δύο πρόσημα άλλαξε και ο κλαδικός τους δείκτης κινούμενος μεταξύ 841,68 (-0,97%) και 856,10 μονάδων (+0,73%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 853,09 (+0,38%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 851,12 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,14%.

Υπενθυμίζεται ότι τα θεωρούμενα συντηρητικά χαρτοφυλάκια, ή έστω αυτά που κινούνται με πιο αργά “αντανακλαστικά”, δεν έχουν κανένα λόγο ενασχόλησης, όσο ο ΔΤΡ αδυνατεί να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 889 μονάδων (ημερήσιο “stop long”).

Μένοντας στον κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, “η άνοδος στις τιμές των Ακινήτων ευνοεί την αναθέρμανση των πλειστηριασμών και, σε συνδυασμό με την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον Μάιο και μετά, δημιουργείται πρόσφορο περιβάλλον προκειμένου οι Τράπεζες να αυξήσουν αφενός τον όγκο των πλειστηριασμών και αφετέρου να ‘ξεστοκάρουν’ τα Ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους”.

Επίσης, σύμφωνα με την τελευταία κατάσταση της Επ. Κεφαλαιαγοράς, η Oceanwood Capital Management, αύξησε την καθαρή αρνητική της θέση στην Εθνική από 1,44%, στο 1,56%.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό FTSE25, όπου οι “πράσινες” μετοχές υπερτερούν αριθμητικά στην τελική εικόνα, με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι ΕΧΑΕ (-0,62%), Σαράντης (-0,91%), Lamda Development (-1,17%), Motor Oil (-1,35%), Jumbo (-1,10%), TITC (-2,06%) και Fourlis (-0,17%).

Από εκεί και πέρα, συμπλήρωσε 26 συνεχόμενα κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 10,00 ευρώ (ημερήσιο “stop short”), η μετοχή της Μυτιληναίος (+1,22%), που σήμερα κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο.

Ιδιαίτερα ισχυρή δείχνει η αντίσταση στην ζώνη 10,00 – 10,22 ευρώ. Κατοχύρωση του 10,20 μας δίνει και εβδομαδιαίο αγοραστικό σήμα, με επόμενες αντιστάσεις στα 10,73 και 11,43 ευρώ. Οι στηρίξεις εντοπίζονται στα 9,81, 9,66 και 9,46 ευρώ.

Το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στη συνεδρίαση της 3/1, για τον τίτλος της Αεροπορίας Αιγαίου (+0,58%), που ολοκλήρωσε την σημερινή συνεδρίαση σε υψηλά 8μηνου.

Στα 8,19 ευρώ το ημερήσιο “stop long”, στα 8,73, 9,00 και 9,59 ευρώ, οι αμέσως επόμενες, τεχνικές, αντιστάσεις.

Κατηφορίζοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική και υψηλά 125 μηνών για την Βιοκαρπέτ (+8,63%), “νταμπλ” ανοδικών για την Ιντρακόμ (+7,29%, με αυξημένες συναλλαγές), αλλά και για την Βιοτέρ (+9,09%, αλλά το “bid” χαμηλότερα από το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο).

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Ελγέκα (+7,22%), τέσσερις και νέα υψηλά 106 μηνών για τον Μαθιό (+8,06%), με τα επιβιβαζόμενα χαρτοφυλάκια να δηλώνουν αισιόδοξα, ενώ κάτι άρχισε να κινείται στην Audiovisual (+11,36%).

Επιστροφή αγοραστών σε Χαϊδεμένο (+6,90%), Lavipharm (+4,55%), Revoil (+1,74%), “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων από την Fieratex (+3,03%), διατηρεί επαφή με τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά η Autohellas (+0,54%), ενώ ίσως από αύριο να έχει ενδιαφέρον και η περίπτωση του Παϊρη (-3,31%), καθώς η Εταιρεία ανακοίνωσε κατ΄ αρχήν συμφωνία με τις Τράπεζες για αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων, ποσού 8.264.000 ευρώ και την παροχή επιπλέον χρηματοδότησης ύψους έως ευρώ 700.000 για την κάλυψη γενικών επιχειρηματικών κινήσεων.

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές τα τεχνικά δεδομένα των βασικών δεικτών. Για τον Γενικό Δείκτη η πρώτη αντίσταση στις 938 μονάδες και το ημερήσιο “stop long” στις 904 μονάδες και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η πρώτη αντίσταση στις 2325 και 2333 – 2340 μονάδες και το ημερήσιο “stop long” στις 2255 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Η Εγχώρια Αγορά θα συνεχίσει να κινείται άτονα, καθώς οι όγκοι συναλλαγών δεν υποστηρίζουν ένα δυνατότερο momentum για διαφορετική κατεύθυνση”, εκτιμά η Beta Sec.

“Το έλλειμμα εγχώριων καταλυτών δεν επιτρέπει την εκτροφή προσδοκιών, ικανών να προκαλέσουν γενικευμένο αγοραστικό ενδιαφέρον. Κατά συνέπεια, η κίνηση των Διεθνών Αγορών και οι πιθανές εξελίξεις των γεωπολιτικών ζητημάτων, θα επηρεάσουν και την κατεύθυνση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, με το θετικό πρόσημο του ΓΔ να έχει αυξημένη πιθανότητα, αν συνεχιστούν οι επιδόσεις της Wall Street”, αναφέρει στις δικές της εκτιμήσεις η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Η γενική εικόνα, εκτός των Τραπεζών, παραμένει θετική και οι έως τώρα βυθίσεις, αποτελούν φυσικές διορθώσεις. Αντίσταση, οι 931 και στήριξη οι 917 μονάδες”, σημειώνει η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

“Τα Τραπεζικά ‘πακέτα’ της προηγούμενης εβδομάδας, ύψους 175 εκατ. ευρώ, προϊδέασαν την Επενδυτική Κοινότητα για μονιμότερη συναλλακτική βελτίωση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς οι πλέον αισιόδοξοι ερμήνευσαν την κίνηση ως ‘ψήφο εμπιστοσύνης’ των νεοεισερχόμενων Επενδυτών, στις επερχόμενες εξελίξεις της Ελληνικής Οικονομίας. Όμως αυτό δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς σύντομα οι συναλλαγές υποχώρησαν χαμηλότερα, επαναφέροντας την υποτονικότητα των προηγούμενων ημερών”, επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Παραμένει επομένως το σκηνικό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις γεωπολιτικές εξελίξεις, της Μ. Ανατολής αλλά και της Α. Μεσογείου, διαμορφώνοντας ανάλογη μεταβλητότητα και συγχρονιζόμενο με τις κινήσεις των Ευρωπαϊκών, κυρίως, Αγορών.

Το αποτέλεσμα είναι οι μεταβολές του ΓΔ να μη προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε σχέση με τη ενεργότερη συμμετοχή Θεσμικών και άλλων Επενδυτών. Σκηνικό συσσώρευσης επομένως, μέχρι ότου οι εγχώριοι καταλύτες θα αλλάξουν τα δεδομένα. Αυτό προσδοκάται να συμβεί σε συνέχεια εξελίξεων σε δύο κυρίως πεδία:

Της βάσιμης προσδοκίας να ανακοινωθεί αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελληνικής Οικονομίας από τη Fitch, ή έστω των θετικών προοπτικών της στις 24 Ιανουαρίου. Εξέλιξη που θα βοηθήσει στην προσπάθεια αναχρηματοδότησης του Ελληνικού χρέους, με την άμεση έκδοση νέου μακροπρόθεσμου τίτλου με χαμηλό επιτόκιο, ώστε να εδραιωθεί η πεποίθηση ότι το Ελληνικό χρέος καθίσταται ολοένα και πιο βιώσιμο.

Της προοπτικής έναρξης πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό, σε σχέση με την απομάκρυνση των πολλαπλών κτιρίων που υφίστανται στο χώρο, ώστε σε επόμενο χρόνο να καταστεί δυνατή η έναρξη του μεγαλόπνοου επενδυτικού σχεδίου. Εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει, την προοπτική επιτάχυνσης του ρυθμού μεγέθυνσης για την Ελληνική Οικονομία.

Ενόψει των παραπάνω, το ενάρετο σενάριο για το Ελληνικό Χρηματιστήριο παραμένει η ορατή προοπτική για το επόμενο διάστημα. Με τις αβεβαιότητες σε σχέση με τα γεωπολιτικά ζητήματα να παρεμποδίζουν τη διαμόρφωση της κατάλληλης ψυχολογίας, επί του παρόντος, μην επιτρέποντας προσώρας την εκπλήρωση προϋποθέσεων για “January effect”, φέτος.

Στο εξωτερικό, το σκηνικό είναι διαφορετικό. Η διατήρηση συνθηκών υψηλής ρευστότητας επιτρέπει στις Διεθνείς Αγορές τη συνέχιση των υψηλών επιδόσεων, με τη Wall Street να καταγράφει αλλεπάλληλες ιστορικές επιδόσεις. Με τα εταιρικά μεγέθη των Αμερικανικών Εταιρειών να σημειώνουν βελτίωση στο 4ο τρίμηνο του έτους, εν μέσω μιας Οικονομίας που δεν παρουσιάζει κόπωση, όπως πιστοποιούν και τα στοιχεία της Αγοράς Εργασίας.

“Με την εκκρεμότητα, ωστόσο, της παραπομπής του Προέδρου Trump να συνιστά απειλή, αφού ουδείς μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά το μικρό έστω ενδεχόμενο, απομάκρυνσής του από την Προεδρία των ΗΠΑ, εξέλιξη που θα εκληφθεί σαν ‘μαύρος κύκνος’ από τις αγορές”, σημειώνει ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση, οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Μικτές οι διαθέσεις και στην Ευρώπη, αλλά και στις πρώτες ώρες συναλλαγών στο NYSE.

Μικρά κέρδη για το Πετρέλαιο, οριακές απώλειες για το Ευρώ.

Υποχωρούν χαμηλότερα Χρυσός και Ασήμι, πάνω από τα $8500 το Bitcoin.

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας κατέγραψε αύξηση 3,4% το 2019, στα 31,54 τρισ. γουάν (περίπου $4,6 τρισ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία των Τελωνείων.

Οι εξαγωγές κατέγραψαν ετήσια αύξηση 5% στα 17,23 τρισ. γουάν, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,6% στα 14,31 τρισ. γουάν, με αποτέλεσμα την δημιουργία εμπορικού πλεονάσματος 2,92 τρισ. γουάν, το οποίο και κατέγραψε αύξηση κατά 25,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία των Τελωνείων (GAC).

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ γνωστοποίησε πως η Κίνα αφαιρείται από τον κατάλογο των Κρατών τα οποία η Ουάσιγκτον κατηγορεί ότι χειραγωγούν τα Νομίσματά τους.

Μεγάλη ήταν η ζήτηση εκ μέρους των Επενδυτών για τα δύο διεθνή ομόλογα, που διέθεσε σήμερα στην Αγορά η Κύπρος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ζήτηση για το 10ετες ομόλογο €1 δισ. ξεπέρασε τα €7,5 δισ., με το επιτόκιο να διαμορφώνεται, σύμφωνα με ενδεικτικά στοιχεία, στο 0,734% και για το 20ετες ύψους €750 εκατ., να ξεπερνά τα €6 δισ., με το επιτόκιο να εκτιμάται ενδεικτικά στο 1,135%.

H Μοοdy’s υποβάθμισε το outlook της πιστοληπτικής ικανότητας της Ευρωζώνης σε “αρνητικό”, από “σταθερό”, για το 2020. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οίκος αξιολόγησης αναφέρει την επιδείνωση του Παγκόσμιου περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας ότι οι Οικονομίες της Ευρωζώνης είναι ευάλωτες στην άνοδο του προστατευτισμού και των γεωπολιτικών κινδύνων.

O δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε ήπια άνοδο τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης κινήθηκε 0,2% υψηλότερα σε μηνιαία βάση, μετά από άνοδο 0,3% τον Νοέμβριο. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,3%, από 2,1% τον Νοέμβριο. Οι Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν άνοδο του δείκτη κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και 2,3% σε ετήσια.

“Το Παγκόσμιο χρέος αναμένεται να σκαρφαλώσει τους επόμενους μήνες σε νέα ιστορικά επίπεδα, ξεπερνώντας τα $257 τρισ.”, εκτιμά το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF).

Το ποσό ανέρχεται σε περίπου $32.500 για κάθε έναν από τους 7,7 δισεκατομμύρια Ανθρώπους στον Πλανήτη και είναι πάνω από 3,2 φορές μεγαλύτερο από το Παγκόσμιο ΑΕΠ.

Στις Ώριμες Αγορές το συνολικό χρέος ξεπερνάει πλέον τα $180 τρισ., ή το 383% του συνολικού ΑΕΠ των Χωρών αυτών. Στις Αναδυόμενες Αγορές είναι διπλάσιο από τα επίπεδα του 2010, στα $72 τρισ.

Εν τω μεταξύ, μόνο το Δημόσιο χρέος αναμένεται να ξεπεράσει τα $70 τρισ.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, σε αύξηση της τιμής - στόχου για την μετοχή της Autohellas στα 10 ευρώ ανά μετοχή, από 8,07 ευρώ προηγουμένως (τιμή προσαρμοσμένη για το split μετοχών), προχώρησε η Euroxx Sec., διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “overweight”.

Η Citigroup παραμένει αρνητική για τον Ευρωπαϊκό Τραπεζικό κλάδο συνολικά και διατηρεί την ουδέτερη σύστασή της για τις Εγχώριες Τράπεζες.

“Οι Τράπεζες στην Ευρώπη, με τις χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων και την επιβράδυνση των Οικονομιών τους, είναι πιθανόν να δεχθούν επιπρόσθετη πίεση στα επιχειρηματικά τους μοντέλα”, επισημαίνει.

Οι Τράπεζες που προτιμάει από την Ευρώπη είναι οι Credit Suisse, Suisse, ING Groep και Société Générale ενώ στον αντίποδα οι λιγότερο προτιμώμενες Τραπεζικές μετοχές είναι των Barclays, Deutsche Bank και HSBC Holdings.

Για την Alpha Bank, η Citi διατηρεί την τιμή - στόχο σε 1,90 ευρώ ανά μετοχή (Neutral/High Risk).

Η τιμή - στόχος για τη Eurobank διατηρείται στα 1,00 ευρώ (Neutral/High Risk).

Για την Εθνική Τράπεζα, η τιμή - στόχος που δίνει η Citi είναι τα 2,80 ευρώ ανά μετοχή (Neutral/High Risk).

Η νέα τιμή - στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς είναι τα 3,30 ευρώ ανά μετοχή (Neutral/High Risk).

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 916,41 (-0,32%) και 925,09 μονάδων (+0,62%), στις 17.00 βρέθηκε στις 923,98 (+0,50%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 923,69 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,47%.

Ο τζίρος στα 76,2 εκατ., όμως από αυτά τα 15,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΛΑΜΔΑ, ΟΤΟΕΛ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΑΛΦΑ), ενώ ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΥΡΩΒ απασχόλησαν το 53% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΕΕ και ΜΥΤΙΛ και με το θετικό οι TITC και ΜΠΕΛΑ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Αεροπορία Αιγαίου, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή και στο χαμηλό η Motor Oil.

Προς το τέλος καλυτέρευσε η αναλογία ανοδικών (75) – πτωτικών (42) μετοχών, ενώ 16 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

---ΧΠΑ

Επιστροφή των αγοραστών σημειώθηκε και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ οι μετακυλίσεις θέσεων αύξησαν, έτι περαιτέρω, τις συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη. Σημαντική μείωση παρουσίασε ο όγκος στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (16.086 συμβόλαια).

Στα 9.421 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 10.352 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.522, 2.279 για τον Ιανουάριο, 2.223 για τον Φεβρουάριο και 20 για τον Μάρτιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.287,25) κινήθηκε μεταξύ 2.270 και 2.293 μονάδων.

Αυξήθηκε ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (5.000 Τρ. Αττικής, 11.500 Eurobank, 400.000 ΔΕΗ, 1.602.000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.786), Alpha Bank (2.274), Πειραιώς (2.010), ΔΕΗ (1.101), Ελλάκτωρα (1.009), Μυτιληναίο (568), MIG (1.575), Ιντρακόμ (839), ΓΕΚ (490), Εθνική (3.000), Τρ. Αττικής (220), Τέρνα Ενεργειακή (168), Cenergy (120), ΟΤΕ (196), Lamda Development (256).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 50.369, Alpha Bank 39.979, MIG 83.149, Εθνική 41.593, ΔΕΗ 13.409, Ελλάκτωρα 25.528, Μυτιληναίο 12.741, Πειραιώς 32.471.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

          Position Holder                                 Name of Issuer                   NSP           Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,98%

2020-01-07

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,10%

2019-11-29

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,75%

2019-09-24

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,56%

2020-01-09

 

 

 

 

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 42.901.785 τεμ., (από 43.256.785 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 21.139.530 τεμ. (21.675.467), ΔΕΗ 6.132.753 τεμ. (6.132.753), Eurobank 66.194.217 τεμ. (66.194.217), ΟΠΑΠ 1.613.606 τεμ. (1.357.606), Εθνική 20.718.916 (20.738.177) MIG 1.659.474 (1.659.474) Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v