Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια αντεπίθεσης των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Παρά τις σημαντικές απώλειες στην αρχή της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ισορροπεί και επιχειρεί να κινηθεί ελαφρά υψηλότερα. Εδωσαν ανάσα στις ευρωαγορές τα στοιχεία από την ισχυρή αντίδραση των οικονομικών το 3ο τρίμηνο.

Προσπάθεια αντεπίθεσης των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Ιστορική επαναφορά για το ΑΕΠ της ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο vs ραγδαία αύξηση κρουσμάτων λόγω κορωνοϊού, με short vs long σε μία ενδιαφέρουσα «μάχη» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Προσπάθεια επαναφοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ανάσυρση δεικτών/μετοχών από το χαμηλό ημέρας, των 550 μονάδων.

Λίγο μετά τις 11:10 και αφού δείκτες/μετοχές «χτύπησαν» σε τοπικούς πυθμένες, ενεργοποιήθηκαν εντολές από την πλευρά των αγοραστών, περνώντας σταδιακά το μήνυμα σε ένα όλο και ευρύτερο μέρος της αγοράς.

Συνέβαλαν τα νεότερα της Eurostat για το τρίτο τρίμηνο, η επαναφορά των αγοραστών από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, για να αναλάβουν τα «ισχυρά χέρια» να απομονώσουν την περίπτωση της Πειραιώς από ένα μεγάλο μέρος των μετοχών του δείκτη.

Από τις 221,87 έως και 12 μονάδες αντίδραση για τον ΔΤΡ, από τις 1.285 προς τις 1.325 για τον 25άρη, με τη Viohalco να λειτουργεί ως προπομπός της προσπάθειας των «ισχυρών χεριών». Θυμίζω πως στη χθεσινή συνεδρίαση/καταιγίδα η Viohalco είχε contrarian κίνηση με 1,89% και αυξημένες συναλλαγές σε αυτήν και τη Cenergy. Νωρίτερα, η μεν μετοχή της Viohalco, με 8,08%, ήταν στα 2,96 ευρώ, η δε μετοχή της Cenergy με 8,44% στο 1,464 ευρώ. Σε επικοινωνία του Euro2day.gr με τον όμιλο, δεν δόθηκε εξήγηση για τη θεαματική υπεραπόδοση των μετοχών εταιρειών του. Παρ' όλα αυτά, συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος, στην ενεργοποίηση των αγοραστών, τάση που αποτυπώνεται σταδιακά και σε άλλα χαρτιά του δείκτη.

Είχε προηγηθεί η... αυτονόμηση Εθνικής από τον τραπεζικό κλάδο, μόνη με θετικό πρόσημο (1,85%) στο 0,90 ευρώ, για να αμβλυνθεί -εν μέρει- η διόρθωση λόγω της Πειραιώς.

Οπως, για τους long, η επάνοδος των αγοραστών σε ΟΤΕ (11,39), ΟΠΑΠ (7,005), ΔΕΗ (4,778), ΕΥΔΑΠ (6,60), Sarantis (8,30), Τέρνα Ενεργειακή (11,32), Fourlis (3,305) σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης: με αιχμή τη Cenergy και βοήθειες από Avax, Πλαίσιο, Intracom, Ευρωπαϊκή Πίστη.

Στις 47/47 οι ανοδικές/πτωτικές και στα 21,8 εκατ. νωρίτερα, στις 13:00.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v