Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Νέα προσπάθεια υπέρβασης των 900 μονάδων

Πειραιώς και ΟΤΕ δίνουν την τάση μετά τις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου που αποτιμώνται θετικά από τους επενδυτές. Ποιες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης συγκεντρώνουν τώρα το ενδιαφέρον.

Χρηματιστήριο: Νέα προσπάθεια υπέρβασης των 900 μονάδων

Σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Τα οικονομικά μεγέθη, είναι το "καύσιμο" των αγοραστών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών για να επιχειρήσουν υψηλότερα των 900 μονάδων.

Τα αποτελέσματα της Πειραιώς, μετά το "κλείσιμο" της χθεσινής συνεδρίασης, τα μεγέθη του ΟΤΕ, λίγο πριν το "άνοιγμα" σήμερα, ήταν η αφορμή για να δοθούν εντολές αγοράς σε υψηλότερες τιμές.

Αμεση η κίνηση, για τον ΓΔ από τις 898,21 λίγες μονάδες υψηλότερα, τόσο-όσο να επιχειρηθεί να διαμορφωθεί τάση προς τις 905 μονάδες. Ενθαρρυντικό, για τους αγοραστές το ότι Πειραιώς και ΟΤΕ δημιούργησαν τάση, για τραπεζικές και blue chips, "τραβώντας" λίγο πιο πάνω ΔΤΡ και FTSE25.

Με συναλλαγές αξίας, 3,8 εκατ. η αντίδραση στο πρώτο ημίωρο, με επαρκής -ωστόσο- για την ισχυροποίηση της φοράς με προοπτική "κλεισίματος". Θα απαιτηθούν και άλλες εντολές από την πλευρά των αγοραστών, όχι μόνο στις συγκεκριμένες μετοχές αλλά και σε περισσότερες του δείκτη.

Ούτως ή άλλως, τόσο για τον ΔΤΡ όσο για τον FTSE25 οι τρέχουσες τιμές (στις 555 και 2.165 μονάδες αντίστοιχα) υπολείπονται σημείων αναστροφής. Ομως, ένα πρώτο βήμα γίνεται και είναι επιτυχές, για τους αγοραστές.

Σε Πειραιώς και ΟΤΕ οι περισσότερες συναλλαγές, με εμφανή την διάθεση για intraday/trading καθώς για την πρώτη η τιμή φθάνει έως 3,67% υψηλότερα, στα 1,498 ευρώ, για τη δε δεύτερη έως 1,95% στα 15,70 ευρώ.

Η δε Πειραιώς "τραβάει" και Εθνική (στα 2,462), Alpha Bank (1,135) και Eurobank (0,795) με την πρώτη να αποτελεί "χαρτί" ενδοσυνεδριακής ευκαιρίας, για σήμερα. Και βλέπουμε, για αύριο.

Ο δε ΟΤΕ, σε νέα υψηλά 13ετίας δίνει τάση, από ΔΕΗ (9,20), Mytilineos (15,79) μέχρι Τέρνα Ενεργειακή (11,56), Lamda Development (8,20), ΤΙΤΑΝ (16,10), Motor Oil (13,61) αλλά και σε ευρύτερο τμήμα της αγοράς.
Οπως αυτό αποτυπώνεται στην σχέση 40/29 ανοδικών/πτωτικών, με 93 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Λίγο μετά τις 11.10' Attica Bank, Quest, Πλαστικά Θράκης, ΚΡΙ-ΚΡΙ από τις μετοχές του FTMidCap ενισχύονταν υψηλότερα, ενώ μεγαλύτερο ποσοστό θετικής μεταβολής είχαν: Αστικά Ακίνητα, Ξυλεμπορία, Unibios, Premia, Ελαστρον, Elinoil, Ideal κ.α.

Στα 6,2 εκατ. ο τζίρος (στις 11.15' ) με την προσθήκη ενός πακέτου, για 500.000 μτχ της Πειραιώς στα 1,49 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v