Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες «κράτησαν» το Χρηματιστήριο

Μηδενίστηκαν οι απώλειες σε επίπεδο Γενικού Δείκτη χάρη στην ανοδική κίνηση του τραπεζικού κλάδου. Ρευστοποιήσεις σε Coca Cola, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια. Στα 32,9 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών.

Οι τράπεζες «κράτησαν» το Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση, την "επομένη" της καταστροφής. Με την κυβέρνηση να επιχειρεί στροφή στην "επόμενη ημέρα", τα πρώτα 4 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης, τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για την επίσπευση της υπέρ θέρμανσης.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι χαμηλές συναλλαγές ενδεικτικές της επενδυτικής άπνοιας, της επιφυλακτικότητας (κυρίως) των ξένων, με συνέπεια οι όποιες διαφοροποιήσεις για κύριους δείκτες να είναι οριακές, άνευ σημασίας.

Διορθωτικό το ξεκίνημα, από τις 890,56 για τον ΓΔ, με τις πρώτες εντολές από την πλευρά των πωλητών σε Coca Cola/hbc και ΟΤΕ. Απώλειες μεγαλύτερες του 3% για την δεύτερη βαρύτερη εισηγμένη, απόρροια πωλήσεων στη μετοχή της Coca Cola/hbc στο Λονδίνο (κύρια αγορά διαπραγμάτευσης) που συνεχίστηκαν και σήμερα.

Εως τα 31,20 ευρώ η μετοχή της Coca Cola/hbc, έως τα 15,40 του ΟΤΕ για να διορθώσει έως τις 2.129,67 μονάδες ο FTSE25. Σημαντική η περιοχή των 2.130 μονάδων επιβεβαιώθηκε, ως στήριξη, καθώς ήταν σημείο απ' όπου ενεργοποιήθηκαν εντολές από τους αγοραστές. Αποτέλεσμα, λίγο μετά τις 12.47' ο ΓΔ περνά σε θετικό έδαφος, αν και ώρα πριν είχε αλλάξει ο συσχετισμός ανοδικών/πτωτικών υπέρ των πρώτων. Ενδειξη, πως long είχαν ενεργοποιηθεί, από νωρίτερα, και σε blue chips και σε επιλεγμένα mid caps.

Σε "κλείσιμο" ο ΓΔ στις 893,07 (-0,04%) , ο FTSE25 στις 2.144,15 (-0,07%) , ο ΔΤΡ στις 556,59 (1,27%) και στις 1.439,80 με άνοδο 0,89% ο FTMidCap.

Με τον τραπεζικό έκαναν την διαφορά οι long και με τα mid caps...ταμείο οι traders και τα εγχώρια επενδυτικά σχήματα.

Συναλλαγές λιγότερες από της τελευταίας εβδομάδος, ακόμη λιγότερες σε σχέση με το μέσο όρο (των 52,98 εκατ.)

Σε Πειραιώς, Lamda Development, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, ΔΕΗ η πρώτη 10άδα και Motor Oil, Πετρόπουλος, Viohalco, Intracom, ΕΛΠΕ να ακολουθούν σε μία συνεδρίαση μέτριου κόστους και-ακόμη μίας- παράστασης συγκεκριμένων mid caps, με εκπροσώπους- και αυτή την φορά- από τον κλάδο της πληροφορικής.

Με αγοραστές οι μετοχές και των 4 συστημικών, με περισσότερες συναλλαγές για την Πειραιώς και μεγαλύτερη θετική μεταβολή για την Εθνική, που πέρασε τα 2,5 ευρώ.

Ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Lamda Development, και μάλιστα χωρίς πακέτα.

Αγορές, από τα 8,13 ευρώ, με ενδείξεις ισχυροποίησης των 8 ευρώ ως στήριξη, σημείο αναφοράς για κίνηση προς (ή και πάνω από ) τα 8,43 ευρώ.

Από τα 15,41 ευρώ οι αγορές στην Mytilineos, θέμα χρόνου και συγκυρίας η υπέρβαση και των 16 ευρώ.

Ομοίως για τον ΟΤΕ, παρά τις πωλήσεις έως τα 15,40 με επόμενη κίνηση υψηλότερα των 15,74 ευρώ.

Παρά την πίεση, έως τα 13,35 ευρώ, στη μετοχή της Motor Oil, θα φανεί εάν διαμορφώνεται τάση αναστροφής, προς τα 13,80-14,05 ευρώ.

Ημέρα των mid caps και σήμερα, με τη μετοχή της Πετρόπουλος έως τα 7,68 ευρώ (νέο τοπικό υψηλό), της Intracom έως τα 1,93 (νέο τοπικό υψηλό), της Space έως τα 10,30 (νέο τοπικό υψηλό).

Για την ακρίβεια, σήμερα με τον ΓΔ να κυμαίνεται οριακά, για 69 μετοχές καταγράφηκε άνοδος, από αυτές για 10 νέα "τοπικά υψηλά" (επιπλέον των 3 για Intralot, Performance, Unibios, Μουζάκη, Intertech, Αστικά Ακίνητα και η νέα στην ΕΝ.Α Real Consulting).

Με απώλειες για 47 και χωρίς μεταβολή για 50 μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v