Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Με «καλοκαιρινές» συναλλαγές και σχετική άπνοια σε επιχειρηματικό επίπεδο το ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά περιορίζεται σε συγκεκριμένες μετοχές. Τα κλειδιά στη σημερινή συνεδρίαση. Η προσοχή και στην αναθεώρηση των δεικτών MSCI.

Χρηματιστήριο σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Διόρθωση, από τα υψηλά, στην Νέα Υόρκη. Μεικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας, σταθεροποιητικά τα futures, στην Ευρώπη. Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι τράπεζες "κράτησαν" τους αγοραστές εντός παιδιάς.
Με οριακές μεταβολές η διαμόρφωση των κύριων δεικτών, ευρύτερη κινητικότητα σε ικανό μέρος της αγοράς, με περισσότερες μετοχές να "κλείνουν" με θετικό πρόσημο.

Στις 893,07 μονάδες μεν ο Γενικός Δείκτης, αλλά με υπερίσχυση των αγοραστών σε 69 έναντι 47 μετοχών.
Συγκριτικά μεγαλύτερη διόρθωση, για τα blue chips, με τον FTSE25 στις 2.144,15 αλλά με τον τραπεζικό να βγαίνει μπροστά. Με 4Χ4, για Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς, με αποτέλεσμα το 1,27% για τον ΔΤΡ στις 556,59 μονάδες.

Ικανοποιητική η εικόνα, για τα mid caps, κυρίως για σηματωρούς της κατηγορίας, ενώ, για ακόμη μία συνεδρίαση εισηγμένες/μετοχές από τον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής υπεραπέδωσαν. Μέτριες οι συναλλαγές, περισσότερες σε Πειραιώς, Lamda Development, Eurobank, ETE, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Jumbo, Motor Oil, Πετρόπουλος, Intracom.

Για όσους παρακολουθούν την αγορά, μέσω των δεικτών, η ζημιά για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση έγινε λόγω της σημαντικής διόρθωσης, της μετοχής της Coca Cola/hbc. Εισαγόμενες πωλήσεις, λόγω ρευστοποιήσεων στον τίτλο, εισηγμένο, στο Λονδίνο (FTSE100), όπου και η κύρια αγορά διαπραγμάτευσης.

Οσοι εστιάζουν σε εισηγμένες/μετοχές επιβεβαιώθηκαν, με την αντίδραση των τραπεζικών, την επαναφορά της Mytilineos, τις αυξημένες συναλλαγές στην Lamda Development, την συντήρηση της ΔΕΗ πάνω από τα 9 ευρώ, τη νέα μικρή άνοδο της ΤΙΤΑΝ, την αντίδραση της Viohalco, όπως επίσης της ElvalHalcor.

Σε αναμονή, σήμερα, για ΟΤΕ και ενδεχόμενη σταθεροποίηση της Coca Cola/hbc με στήριξη, στα 31,20 ευρώ.
Με την αγορά να συνεχίζει σε στενό εύρος, και εμφανή την έλλειψη τάσης (είτε για πάνω από τις 910 είτε χαμηλότερα των 880 μονάδων) η προσοχή θα επικεντρωθεί, εκ νέου, στα επί μέρους.

Από τα mid caps, η Attica Bank εισέπραξε 151,8 εκατ., για συμψηφισμό του DTC, από το Δημόσιο. Στα 0,1528 ευρώ η μετοχή.

Σε long τάση, Πετρόπουλος, Πλαστικά Θράκης, Intracom, AVAX, Ευρωπαϊκή Πίστη.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι αύριο αναμένεται η τρίμηνη αναθεώρηση των δεικτών MSCI. Υπενθυμίζεται ότι στον MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνονται ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank και Alpha Bank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v