Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά αλλά υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Κοιτά ξανά τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης παρά τις υποτονικές συναλλαγές. Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και Μότορ Οιλ στους κερδισμένους της συνεδρίασης. Μεικτή σήμερα η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο.

Διστακτικά αλλά υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Στο "πράσινο" τα κύρια ευρωπαϊκά, "ανάσες" για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Παρά τις περιορισμένες συναλλαγές και τον τζίρο στο ήμισυ του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδος, η συνεδρίαση- εν τέλει- εξελίχθηκε ικανοποιητικά για όσους είχαν θέσεις σε 67 μετοχές που ενισχύθηκαν-λιγότερο ή περισσότερο- και δη εκείνοι, οι οποίοι ακολουθούν κάποια από τις 12 που σήμερα έπιασαν "τοπικά υψηλές τιμές".

Συνεδρίαση, που ξεκίνησε υποτονικά με ελάχιστους τζίρους- ενδεικτικό πως έπρεπε να κλείσει το πρώτο ημίωρο, για να ξεπεράσει το ένα (1 ) εκατ. ευρώ- κάτι που, όμως, στη συνέχεια δεν φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα τους αγοραστές από τα χαμηλά της Παρασκευής.

Εως τις παρυφές των 900 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη, με χαμηλό ημέρας στις 891,71 μονάδες και τελική τιμή στις 897,12 μονάδες.

Εως τις 2.141,62 μονάδες, η διόρθωση, για τον FTSE25 επιβεβαιώνοντας για δεύτερη- συνεχόμενη- συνεδρίαση την ευρύτερη περιοχή στήριξης των 2.130 μονάδων. Σημείο αναφοράς, θεωρούμε για μέχρι και το τέλος της εβδομάδος.

Ημέρα τραπεζών η χθεσινή, ημέρα ΟΤΕ η σημερινή καθώς στη μετοχή έγιναν τοποθετήσεις έως τα 15,84 ευρώ, υψηλό ημέρας και νέο πολυετές υψηλό.

Αλλά και συνδρίαση με επιβεβαίωση, για Mytilineos με νέα άνοδο στα 15,90 (υψηλό 13,5ετών) με την συνδρομή ενός μεγάλου πακέτου, για 377.000 μτχ στα 15,90 αξίας 6 εκατ. ευρώ.

Σημαντικά πακέτα όμως και σε Eurobank, για 5.000.000 μτχ στα 0,80 ευρώ, σε Motor Oil για 148.000 μτχ στα 13,47 και για 49.700 επίσης στα 13,47 όπως και δύο στην Aegean για 466.000 και 310.000 αμφότερα στα 5,16 ευρώ.

Συνολικά μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 16,67 εκατ. ωστόσο ο καθαρός- χωρίς πακέτα- τζίρος ήταν χαμηλός.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες επιφυλάσσονται για το αν τα πακέτα, που γίνονται τελευταία σε αυτές (ή πλησίστιες ) τιμές αφορούν σε διανομή θέσεων ή είσοδο νέων παικτών/επενδυτών με "βλέψεις" για υψηλότερα.

Εκτιμώντας, ενδεικτικά πακέτα που γίνονται σε Eurobank, OTE, Mytilineos, Motor Oil ισχύει- θεωρώ- το δεύτερο. Εν όψει και της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων (έως τα τέλη Αυγούστου) με προετοιμασία (χτίσιμο) θέσεων για υψηλότερες τιμές.

Συνεδρίαση υψηλών αποδόσεων, όπως αναφέραμε και νέων "τοπικών υψηλών" για τίτλους των ΟΤΕ, Intracom, Intralot, Byte, RealCon. Intertech, Unibios, Frigoglass, Μουζάκης, Δούρος, Ξυλεμπορία, και Performance.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v