Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί κοντά στις 900 μονάδες

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, με μικρή βελτίωση τζίρου και τους επενδυτές να επιδίδονται σε stock picking. Σταθερά οι τράπεζες, πιέσεις για ΟΤΕ. Ξεχωρίζουν αν οδικά ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Motor Oil. Ποια mid caps υπεραποδίδουν.

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί κοντά στις 900 μονάδες

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις συνεχίζεται η συνεδρίαση στα κύρια ευρωπαϊκά, στο εύρος των 896-900 μονάδων οι εντολές πωλητών- αγοραστών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μέτριος, αν και αυξημένος σε σχέση με εχθές, ο τζίρος σε μία συνεδρίαση που το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Το βράδυ, θα γίνουν γνωστές εάν υπάρξουν και ποιες μεταβολές, κυρίως κάποιες εκπλήξεις, ενδεχόμενο που ορισμένοι επιχειρούν να προεξοφλήσουν, το τελευταίο διάστημα.

Στον βασικό δείκτη MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται OTE, Jumbo, ΟΠΑΠ, Eurobank, Alpha Bank μένει να φανεί εάν ο οίκος θα αφαιρέσει ή προσθέσει κάποιον/κάποιους. Με κριτήριο την αποτίμηση (της ελεύθερης διασποράς) είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον αλλαγές αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση η αυριανή συνεδρίαση θα ξεκινήσει γνωρίζοντας τις αποφάσεις του επενδυτικού οίκου, που συνδυαστικά με την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου Coca Cola/HBC, πρακτικά δίνοντας αφορμές είτε σε πωλητές είτε σε αγοραστές για να ενεργήσουν-κατ' αρχήν- βραχυπρόθεσμα.

Στα 19 εκατ. η αξία των συναλλαγών νωρίτερα (*) με χρηματιστηριακούς παράγοντες να αναμένουν αυξημένες εισροές προς το "κλείσιμο" της συνεδρίασης, θυμίζοντας τα πακέτα (αξίας 15,8 εκατ.) στο διάστημα 17.05'-17.15' της χθεσινής.

Οριακά σε θετικό έδαφος ο ΔΤΡ, στις 557 μονάδες, στις 2.155 ο FTSE25 και στις 1.445 μονάδες ο FTMidCap.
Με συγκριτικά μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα σε τίτλους των Eurobank, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική και Jumbo, Mytilineos, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ στην πρώτη 10άδα.

Ακολουθούν, στην δεύτερη, και μερικές μετοχές από τα mid & small caps συγκεκριμένα των Ικτίνου, Intracom, Intralot, MIG, Fourlis επιβεβαιώνοντας όσους ενεργούν σε αυτές τις κατηγορίες μετοχών της αγοράς.

Στις 55/55 απόλυτη ισοπαλία για ανοδικές/πτωτικές και με άνοδο μεγαλύτερη του 3% για: Βαρβαρέσσο, Frigoglass, MIG, Επίλεκτο, Μαθιός, Sato, Mevaco, Intralot, AsCo, Ικτίνος, Qual.

(*) λίγο μετά τις 14.30'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v