Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάτησε ξανά τις 900 μονάδες το χρηματιστήριο

Μεικτή εικόνα στις τάξεις της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά η μικρή άνοδος του ΓΔ τον έφερε ξανά στο ψυχολογικό όριο. Ισχυρά κέρδη για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ακολούθησαν ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ. Αποκόμιση κερδών στη μετοχή της Mytilineos.

Πάτησε ξανά τις 900 μονάδες το χρηματιστήριο

Συνεδρίαση οριακών μεταβολών για δείκτες αλλά υπεραπόδοσης για πλειάδα μετοχών. Στο κλίμα των ημερών συναλλαγές, τζίρος που, ωστόσο, δεν στάθηκε εμπόδιο για βραχυπρόθεσμους και επενδυτές να κινηθούν ενεργά από τα blue chips μέχρι τα mid caps, την ώρα που στα small caps συνεχίζονται οι εντολές... αδρεναλίνης.

Σε στενό εύρος, καν 5 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη που από τις 10.35' έως τις 12.15' κυμάνθηκε σε θετικό έδαφος, με "τοπική κορυφή" στις 900,44 μονάδες (στις 11.45' ) για να εξισορροπηθεί και διαμορφωθεί σε "κλείσιμο" 0,33% υψηλότερα στις 900,10 μονάδες.

Σε ανάλογα εύρη η διακύμανση, για Δείκτη Τραπεζών με χαμηλό τις 555,75 μονάδες και τον FTSE25 με χαμηλό τις 2.150,81 μονάδες. Στην περιοχή των 1.445 ο FTMidCap, που και σήμερα είχε ικανοποιητική εκπροσώπηση στην κατηγορία των "ανοδικών".

Τελικές τιμές, για ΔΤΡ στις 559,37 (0,50%), για FTSE25 στις 2.161,64 (0,32%) και στις 1.448,98 (0,39%) για τον FTMidCap.

Συναλλαγές σε μέτρια επίπεδα, έφτασαν τα 30,2 εκατ. στις 17.00' για να ακολουθήσει ένα 15λεπτο με ενίσχυση των εντολών από την πλευρά των αγοραστών, όπως έγινε και προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Συνολικά στα 35,74 εκατ. Ενδεικτικό το ότι ο τζίρος μέσω πακέτων ήταν στα 6,02 εκατ. (σε μετοχές των ΟΠΑΠ, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ) για να διαμορφωθεί στα συνολικά 6,57 εκατ. ευρώ, στο τέλος.

Οπως σημειώναμε σε προηγούμενα σχόλια μας, η επικείμενη ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI (σήμερα το βράδυ) στάθηκε αφορμή για να ληφθούν θέσεις προεξόφλησης.

Εύλογο το ενδιαφέρον, για το ποιες μετοχές θα απαρτίζουν τον Standard Greece, αν θα υπάρξει είσοδος ή έξοδος κάποιου τίτλου στην σύνθεση του πιο αντιπροσωπευτικού διεθνούς δείκτη του χρηματιστηρίου μας. ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank, Alpha Βank η 5άδα, να δούμε αύριο ποια θα είναι η σύνθεση του.

Αύριο, Πέμπτη, ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα η Coca Cola/HBC με την αγορά να προεξοφλεί διψήφια αύξηση (σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020). Στα 31,84 ευρώ η μετοχή.

Συγκριτικά αυξημένος τζίρος σε Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Mytilineos και Εθνική, Πειραιώς, Jumbo, OTE, Intracom στην πρώτη 10άδα και στην δεύτερη Fourlis, Intralot, Ικτίνος, Viohalco, Motor Oil, TITAN, Lamda Development, Frigoglass, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Από την σχετική κατάταξη, επιβεβαιώνεται η μόχλευση, που καλά κρατεί σε ένα μέρος της "μεσαίας"-"χαμηλής" κεφαλαιοποίησης, η αυξημένου ρίσκου εστίαση παικτών σε περιπτώσεις ενδεχόμενης επιχειρηματικής επαναφοράς με το 229% της Intralot (από την αρχή του έτους) να έχει αυξήσει την διάθεση για κίνδυνο στην περίπτωση της Frigoglass. Εως τα 0,52 η μετοχή της Intralot, στο 22,86% η απόδοση της Frigo σε διάστημα εβδομάδος.

Ομως πέραν αυτών των ακραίων κινήσεων, επιβεβαιώνεται η τεχνικότητα για μετοχές του δείκτη λ.χ στην περίπτωση της ΔΕΗ αλλά και για την Motor Oil- στα 13,78 (2,30%) που είχε δώσει σήμα αναστροφής, από τις συνεδριάσεις Δευτέρας-Τρίτης.

Κινητικότητα και στη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που μετά το πέρασμα του πακέτου αντέδρασε ισχυρά έως τα 1,435 ευρώ.

Στις 66/52 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με 7 μετοχές σε νέα "τοπικά" υψηλά. Συγκεκριμένα, για Intracom, Intralot, Frigoglass, Unibios, Λεβεντέρη, Επίλεκτο και Byte.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v